Közélet

Dömötör Csaba: Európának újratervezésre van szüksége

Dömötör Csaba: Európának újratervezésre van szüksége

2017. március 7., kedd
Dömötör Csaba: Európának újratervezésre van szüksége

Újratervezésre van szüksége Európának, mert az egyre szaporodó gazdasági jellegű problémák mellett identitásválsággal is meg kell küzdenie - jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfőn az 1848-as forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulója alkalmából tartott brüsszeli megemlékezésen.

Beszédében

Dömötör Csab

a elmondta, Magyarország a 48-as hősökre emlékezve úgy érzi, most is lázadás állapotában van. Lázadásban a politikai korrektség ellen, amely nem a valóságból, hanem az ideológiákból vezeti le politikai cselekvéseit. Úgy vélekedett, a 48-as időkhöz hasonlóan ma is napról napra kell megküzdeni a szabadságért, meg kell találni a helyes utat egy változó, a migrációs nyomás alatt roskadozó és szomszédságában katonai konfliktusokkal terhes Európában. Kijelentette, Magyarországnak nincs oka kishitűségre, hiszen a korábbinál erősebben áll saját lábán, amely azt jelenti, hogy kellő alappal vehet részt Európa újratervezetésében. "Azt szeretnénk, ha továbbra is a munka és a teljesítmény lenne a társadalom fő szervezőelve, ha Európa képes lenne megvédeni kultúráját és közösségeit, különös tekintettel a családokra. Azt akarjuk elérni, hogy Európa képes legyen megerősíteni saját biztonságát, amelyre nincs jobb megoldás mint a határok hatékony védelme" - fogalmazott az államtitkár. Beszédében elmondta, az 1848-s forradalmat követően külföldi emigrációba kényszerült magyarok tudták, hogy nem csak a Kárpát-medencéből lehet a nemzeti ügyekért küzdeni. Olyan Magyarországról álmodtak, amely nem a birodalmak alárendeltjeként létezik, hanem képes önálló döntéseket hozni és saját érdekeit megvédeni. Dömötör Csaba hangsúlyozta, a brüsszeli magyaroknak az a feladata, hogy a lényeg felé tereljék az Európa jövőjéről szóló vitát. Kiemelte: erős Európára van szükség, amely épít a nemzetállamokra, azok sokszínűségére és azokra az értékekre, amelyek alapján az európai integráció elindult. Olyan Európára, amely meghallja polgárai hangját és képes újratervezni, ha arra szükség van. "Ha ez így lesz, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az erős Európában Magyarország is erős lesz" - tette hozzá Dömötör Csaba.

Bocskor Andrea

európai parlamenti képviselő, a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja nevében elmondott köszöntőjében hangsúlyozta, minden kornak megvan a maga szabadságharca. Az 1848-as hősök példaként szolgálnak, hiszen mertek tenni saját szabadságukért, saját országukért. A ma emberének erőt kell merítenie a hősök bátorságából, lelkesedéséből és önfeláldozásából egy reményteljes jövő érdekében - mondta a képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.