Közélet

D-STIR: Partnertalálkozó Kassán nyolc európai ország részvételével

D-STIR: Partnertalálkozó Kassán nyolc európai ország részvételével

2017. március 2., csütörtök
D-STIR: Partnertalálkozó Kassán nyolc európai ország részvételével
D-STIR_17-03-02

A Csongrád Megyei Önkormányzat közös úton indult el partnereivel a felelősségteljes kutatás és innováció megvalósításáért. A D-STIR projekt partnersége február 22-23. között tartotta nyitóülését Kassán.

Az Európai Bizottság célja, hogy áthidalja a szakadékot a tudományos közösség és a társadalom egésze között. A Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló D-STIR pályázat összeköti a szakértőket az emberekkel a társadalmi és gazdasági potenciál lehető legjobb kiaknázása, azaz a felelősségteljes kutatás és innováció (RRI) - Responsible Research and Innovation - megvalósítása érdekében. Románia, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Csehország, Németország, Horvátország és Bosznia-Hercegovina összesen 15 partnere részvételével indult el a projekt Kassán, Szlovákiában. Magyar oldalról a Csongrád Megyei Önkormányzat, az Első Magyar Felelősségteljes Innováció Egyesület, valamint az ELI-HU Nonprofit Kft. valósítják meg a 2 és fél éves közös munkafolyamatot (2017. január és 2019. június között). „A találkozót rendkívül eredményesnek ítélem, remek úton indult el a nemzetközi partnercsapat. A projekt célja tökéletesen illeszkedik a Csongrád Megyei Önkormányzat Területfejlesztési Programjában lefektetett prioritáshoz, vagyis a megyei tudásbázis és innovációs rendszer megerősítéséhez, hiszen ebben kiemelt szerepet kap a felelősségteljes innováció fogalmának megyei elterjesztése.” – tudtuk meg Dr. Fülöpné Kunstár Kata projektmenedzsertől. A program fő célja, hogy működési területén összehangolt politikát és intézkedéseket alakítson ki, erősítve az Európa 2020 stratégia vállalásait az intelligens, fenntartható és inkluzív növekedés irányában. Jelen projekt - a STIR (Socio-Technical Integration Research) kutatási módszert adaptálva - szem előtt tartja azt a tényt, hogy az innovációs folyamatok egyaránt gyakorolnak hatást a társadalomra és a gazdaságra. A D-STIR projekt az Interreg Duna Transznacionális Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERDF) és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA), valamint az Európai Szomszédsági Támogatási Eszköz (ENI) finanszírozásával valósul meg. A projekt összköltsége csaknem 2 millió Euró. Bővebb információ

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.