Közélet

Bevonták egy ukrán hírrádió működési engedélyét

Bevonták egy ukrán hírrádió működési engedélyét

2017. március 3., péntek
Bevonták egy ukrán hírrádió működési engedélyét

Bevonta az ukrajnai televíziók és rádiók műsorszolgáltatását felügyelő állami tanács az ukrán Vesztyi hírrádió működési engedélyét.

A testület egyhangúlag döntött pénteken a rádió megszüntetéséről. Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy tavaly novemberben a tanács már figyelmeztetésben részesítette a rádiót, amiért a műsorában megszólaló vendégek a testület szerint sértő megjegyzéseket tettek a 2014-es kijevi Majdan-tüntetések résztvevőire, miközben "nyomdafestéket nem tűrő" kifejezéseket használtak. A Vesztyi Rádió 2014 márciusában kezdett működni. Műsoraiban politikai hírekről tájékoztattak, valamint beszélgető műsorokat vezettek orosz és ukrán nyelven. A rádió Kijevben, valamint a kelet-ukrajnai Harkivban és Dnyipróban (korábbi nevén Dnyipropetrovszkban) volt sugárzott. Egyes bírálatok szerint ukránellenes propagandát folytatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.