Közélet

Balog: ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga

Balog: ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga

2017. március 2., csütörtök
Balog: ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga

Ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten az MTI kérdésére.

Balog Zoltán

egy más témában tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a kormány elvi támogatását adta szerdai ülésén ahhoz, hogy az első nyelvvizsga térítésmentes legyen még ebben a kormányzati ciklusban. A szabályozás konkrét részleteinek kidolgozása és a költségek felmérése ugyanakkor még előttük áll - tette hozzá. A kabinet szintén támogatta az ingyenes tankönyvprogram gyorsítását - jelezte Balog Zoltán. A miniszter reményei szerint még ebben az évben megvalósulhat, hogy az általános iskola első nyolc osztályában ingyenesen biztosítsák a tankönyveket a diákoknak. Ennek részleteit a nemzetgazdasági tárcával közösen dolgozzák majd ki. Emlékeztetett arra, hogy a diákok kétharmada már most is térítésmentesen vagy kedvezményesen juthat hozzá a kiadványokhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.