Közélet

Bakondi: csökkenthető lesz az élőerős határellenőrzés

Bakondi: csökkenthető lesz az élőerős határellenőrzés

2017. március 1., szerda
Bakondi: csökkenthető lesz az élőerős határellenőrzés

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint csökkenthető lesz az élőerős határőrizet a déli határon az új kerítés megépítésével.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta, a tíz kilométeren megépített második kerítés a tapasztalatok szerint bevált, az embercsempészek és a bevándorlók elkerülték ezt a szakaszt. Kifejtette, hogy olyan kerítést építettek, amely fizikailag erősebb a korábbinál, drótvágóval nem lehet áthatolni rajta, 10-15 centiméterenként érzékelőket helyeztek el, amelyek riasztást küldenek; a térségi irányító központokban kamerákon keresztül is figyelni tudják a határszakaszt nappal és éjjel egyaránt. A technikai fejlesztések következtében "valamelyest csökkenthető" az élőerős határőrizet, és a remények szerint teljesen sikerül majd megszüntetni az erőszakos behatolásokat - mondta Bakondi György.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.