Közélet

Algyőn is megemlékeztek nemzetünk hőseiről + FOTÓK

Algyőn is megemlékeztek nemzetünk hőseiről + FOTÓK

2017. március 15., szerda
Algyőn is megemlékeztek nemzetünk hőseiről + FOTÓK
marcius15_algyo26_gs

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc üzenete a nemzeti egység és a szabadság megerősítése, az emlékezés pedig a közösséget összekovácsoló erő. Algyőn az országzászlónál tartottak ünnepi megemlékezést, és rótták le tiszteletüket a szabadságharc hősei előtt.

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulóinak múltidéző műsorával, valamint a Kistelek Rézfúvósok közreműködésével emlékeztek meg Algyőn az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről, hőseiről. Az ünneplők az országzászlónál koszorúval és virágokkal rótták le tiszteletüket.

Molnár Áron

, a nagyközség polgármestere elmondta, a forradalmi események fontos üzenetet hordoznak a mai kor emberének is. A nemzeti hősök szellemisége azt a tanulságot hordozza, hogy a közösségért, s a nemzetért összefogni elengedhetetlen. A hősök tettei a békét és az egységet kell jelképezzék egy közösség életében, a március 15-ei megemlékezés éppen erre az összekovácsoló erőre emlékezteti az ünneplőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.