Közélet

A munkavállalók megbecsülésére szólította fel a kormányt a szakszervezeti szövetség

A munkavállalók megbecsülésére szólította fel a kormányt a szakszervezeti szövetség

2017. március 1., szerda
A munkavállalók megbecsülésére szólította fel a kormányt a szakszervezeti szövetség

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) azt követeli, hogy a kormány becsülje meg jobban a magyar munkavállalókat, hiszen nélkülük nincs gazdasági fellendülés, és a közmunkaprogram átalakításával, a tisztes munkahelyek kialakításával, a méltó fizetésekkel, valamint a munkavállalói jogok tiszteletben tartásával fejezze ki kellő megbecsülését irántuk.

A MASZSZ az MTI-hez szerdán eljutatott közleményében

Orbán Viktor

miniszterelnöknek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági Évadnyitóján kedden tartott beszédére reagált. A szakszervezet szerint a kormányfő irányításával "tudatosan és módszeresen teremtett" a kormány dolgozói szegénységet, most pedig hirtelen úgy tesz, mintha valami külső ellenségtől kellene megvédeni az "olcsó" magyar munkavállalókat. Az érdekképviselet szerint a magyar munkavállalók leértékelődése a jelenlegi hatalom bűne, hiszen a munka törvénykönyvével szentesítette a foglalkoztatási feltételek gyengítését, és ezzel kiszolgáltatta a munkavállalókat a munkáltatóknak. A MASZSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány módszeresen különbséget tesz a magyar munkavállalók között. Példaként említették, hogy a kormány az állami tulajdonú cégeknél 3 évre szóló 30 százalékos béremelést rendelt el, miközben az önkormányzati vállalatoknál dolgozókkal nem törődik. A szakszervezet visszautasította azt a kijelentést, amely szerint a bérmegállapodás a kamara ötlete és kezdeményezése lett volna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.