Bulvár

A babaholmik évente több ezer gyermeknek okoznak sérülést

A babaholmik évente több ezer gyermeknek okoznak sérülést

2017. március 14., kedd
A babaholmik évente több ezer gyermeknek okoznak sérülést

A Pediatrics új kutatása szerint az USA sürgősségi osztályain 1,4 millió hároméves kor alatti gyerekek fordult meg 1991 és 2011 között babajáték okozta sérülés miatt.

Közel sem biztos, hogy a babáknak szánt játékok, hordozók és egyéb holmik biztonságosak, az USA-ban ugyanis évente legalább 66 ezer esetben rohannak a szülők a sürgősségi osztályokra azért, mert gyermeküket baleset érte játék közben -

számolt be a róla a CNN

. A kutatók arra keresték a választ, hogyan történnek ezek a balesetek, hiszen a tapasztalatokból a megelőzésre is megtalálhatnák a megoldást. A Center for Injury Research and Policy kutatói egy olyan nemzetközi adatbázist használtak, amely a fogyasztási cikkek okozta sérüléseket vizsgálja, mint például a kiságyak, matracok, babakocsik. Hasonló felmérések korábban is voltak már, de ez az első, az államokra kiterjedő reprezentatív kutatás. Az elmúlt 21 évben megállapították, évente legalább 66 ezer három év alatti gyermeket ér sérülés, a legtöbbeket 6 és 11 hónapos koruk között éri baleset, 87 százalékukat otthon. A babahordózók bizonyultak a legveszélyesebbeknek, ezt követik a kiságyak és matracok. A balesetet szenvedett kicsik közel fele a fején, illetve a nyakán sérül meg.

Scott Wolfson

, a Consumer Product Safety Commission kommunikációs igazgatója a CNN-nek elmondta, 2008 óta az USA-ban a legszigorúbb biztonsági előírások vonatkoznak a babaholmikra. A baleseteket pedig négy alapszabály betartásával lehet elkerülni: a szülők vizsgálják meg a kínálatot, ellenőrizzék a visszahívott termékek listáját, eredetiségét, valamint olvassák el a használati utasítást. A tapasztalatok azt mutatják, a vásárlók akkor járnak a legjobban, ha megtartják a termék vásárlásakor kapott garanciapapírt, hogy panasz esetén hivatalos szervekhez, s a gyártóhoz fordulhassanak. A legtöbb szülő azonban túl elfoglalt, hogy elolvassa a használati utasítást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.