Kultúra

Zsigmond Vilmos Filmfesztivált rendeznek Szegeden

Zsigmond Vilmos Filmfesztivált rendeznek Szegeden

2017. február 8., szerda
Zsigmond Vilmos Filmfesztivált rendeznek Szegeden
belvarosi_mozi1

Szegeden, Zsigmond Vilmos szülővárosában május 10-13. között rendezik meg a neves operatőrről elnevezett nemzetközi filmfesztivált. A rendezvény elsődleges célja, hogy a figyelmet az operatőr tevékenységére irányítsa.

A nevezési határidő március 1-én jár le, de már eddig is 90 jelentkezés futott be. A régión kívül várhatóan Európa majd minden országából érkeznek majd filmek, továbbá amerikai, argentin, venezuelai, indiai és libanoni alkotók is jelezték részvételi szándékukat. A fesztivál szervezői öt műfajban hirdettek pályázatot: nagyjátékfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, kísérleti film és animáció kategóriákban. A beérkezett nevezések alapján a kisjátékfilm és a dokumentumfilm szekciók a legnépszerűbbek, ezek teszik ki a beérkezett pályaműveknek több mint a felét. Előzsűrizés után a versenyfilmek közül nemzetközi zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűribe olyan alkotók kaptak meghívást, akiknek többségét baráti és/vagy munkakapcsolat fűzte a fesztivál névadójához. A zsűri elnöke

Szabó Gábor

HSC, az egyetlen Zsigmond Vilmos által rendezett film (Tékozló apa, 1991) operatőre lesz. A fesztivál rendezvényeinek a szegedi Belvárosi Mozi három vetítőterme ad otthont.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.