Sport

Vízilabda: magabiztos győzelemmel hangolt a felsőházi rájátszásra a Szeged

Vízilabda: magabiztos győzelemmel hangolt a felsőházi rájátszásra a Szeged

2017. február 18., szombat
Vízilabda: magabiztos győzelemmel hangolt a felsőházi rájátszásra a Szeged
szeged_vasas30_gs

Minden negyedet megnyert és nagyon magabiztos győzelmet aratott Varga Péter együttese a Vasas otthonában, így jól hangol a felsőházi rájátszásra.

Az alapszakasz utolsó mérkőzését rendezték meg a Tüskeuszodában, ahol igazán nagy tétje nem volt a Vasas és a Szeged összecsapásának, hiszen az már korábban eldőlt, hogy mindkét csapat a felsőházi rájátszásban folytatja. A kérdés csak az volt, hogy melyik együttes hány pontot visz magával a bajnokság következő szakaszába. Szegeden egy izgalmas mérkőzésen 11-11-s döntetlent játszottak a felek, ezúttal azonban nem volt egy pillanatig sem kérdés, hogy melyik csapat szerzi meg a három pontot. Már az első negyedben háromgólos előnyt épített ki a vendég Contitech Szeged Diapolo, bár a Vasas még emberelőnyből válaszolt

Kiss Csaba

góljára, ám ezután zsinórban három szegedi találatot láthatott a közönség,

Nagy Márton

,

Chilkó Márton

és a játékrész végén

Vukicevic

is betalált egy megúszás után. A második negyedben tovább növelte előnyét a Szeged, Kiss Csaba ismét eredményes volt, majd

Manhercz Krisztián

is megkezdte a gólgyártást, így a nagyszünetben 7-2-re vezetett

Varga Péter

csapata. Nem vett vissza a harmadik negyedre sem a vendég csapat, és még egy góllal növelte előnyét az utolsó játékrész előtt, eldöntve ezzel a lényegi részét a mérkőzésnek. Az utolsó negyedet azért még presztízsből behúzta a Szeged, így végül hétgólos, 12-5-s győzelemmel távozott a fővárosból. A felsőházi rájátszás már szerdán kezdetét veszi, a Contitech Szeged Diapolo az FTC otthonában száll medencébe.

Férfi vízilabda OB I., A-csoport, 14. forduló

VasasPlaket – Contitech Szeged Diapolo 5-12 (1-4, 1-3, 2-3, 1-2)

Budapest, Tüskecsarnok Uszoda. Vezette: Székely Balázs, Molnár Péter.

Vasas:

Jónás – Burián, Koopman 1, Bóbis 2, Babay, Takács, Steinmetz Á. Csere: Bencz, Mészáros, Simon, Njegovan, Marnitz 2, Tihanyi (kapus).

Vezetőedző:

Mátéfalvy Csaba.

Szeged:

Meixner – Sánta, Pellei, Kiss Cs. 3, Manhercz K. 4, Basara 1, Nagy 1. Csere: Marsi (kapus), Zsigri, Palotás, Vukicevic 1, Manhercz Á., Chilkó 1, Illés 1.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Emberelőny:

1/5 ill. 3/7

Ötméteres:

1/1 ill. 0/0

Kipontozódott:

Illés Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.