Sport

Vízilabda: csak a szokásos – döntetlennel kezdte a középszakaszt a Contitech Szeged Diapolo

Vízilabda: csak a szokásos – döntetlennel kezdte a középszakaszt a Contitech Szeged Diapolo

2017. február 22., szerda
Vízilabda: csak a szokásos – döntetlennel kezdte a középszakaszt a Contitech Szeged Diapolo
szeged-osc019kf

Közel járt a bravúrhoz a Ferencváros otthonában Varga Péter együttese, végül azonban az egy pontért is meg kellett harcolnia.

Nagy sikert ért el a Ferencváros csapata hétvégén, ugyanis az Euro Kupa döntőjébe jutott.

Varga Zsolt

együttese 6-4-re győzte le a Jadran Herceg Novi csapatát, így egy góllal jobbnak bizonyult ellenfelénél összesítésben és 20 év után jutott ismét a sorozat fináléjába. Pozitív hangulatban, ám fáradtabban várhatták tehát a Szeged együttesét, amelyik a Vasas ellen hangolt nagyon meggyőzően a bajnokság középszakaszára.

Varga Péter

együttese a legtöbb döntetlent játszotta az alapszakaszban és előzetesen talán alá is írták volna ezt az eredményt az esélyesebb Ferencváros otthonbánan. Gyors gólváltással kezdődött az összecsapás,

Sedlmayer Tamás

akcióból szerezte meg a vezetést a vendég szegedieknek, majd

Madaras Norbert

egyenlített emberelőnyből, miután

Pellei Frankot

szórták ki a játékvezetők egy

Tóth Márton

ellen elkövetett szabálytalanságot követően.

Vukicevic

emberelőnyös találatát követően egygólos szegedi előnnyel vághattak neki a csapatok a második negyednek, ami aztán valódi sokkot hozott a hazaiaknak.

Manhercz Ádám

megúszásból,

Kiss Csaba

és

Manhercz Krisztián

akcióból volt eredményes, így már 6-2-re vezetett Varga Péter együttese és ez is maradt az eredmény a fordulás előtt. A harmadik negyedben aztán fordult a kocka, és a hazaiak szépen lassan lefaragták az összeszedett hátrányt.

Mitrovic

és

Cuk

góljaival kettővel csökkentették a lemaradást, Manhercz Krisztián és Vukicevic még bevette a hazai hálót, de Mitrovic a hazaiak negyedbeli hatodik góljáva kiegyenlítette az utolsó játékrész előtt.

Ivan Basara

emberelőnyös találatával ismét a vendégek kerültek előnybe az utolsó játékrész 3. percének elején, majd

Tóth Márton

harcolt ki büntetőt, amit Varga Dániel értékesített, ezzel újra egyenlített a Ferencváros, sőt a válogatott klasszis újabb góljával már a hazaiaknál volt az előny a találkozó vége előtt négy perccel – és először a mérkőzés során. Több kihagyott helyzetet követően Avramovic kiállítása után került emberelőnybe a Szeged, Manhercz Krisztián pedig szinte azonnal tüzelt, ám kihagyta az első lövést. Maradt a labda a vendégeknél és Sánta Dániel 29 másodperccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlített. Újabb találat már nem született, így bár néggyel is vezetett a Szeged, csupán egy pontot szerzett a fővárosban a középszakasz első találkozóján.

Férfi vízilabda OB I., Középszakasz, 1. forduló

FTC PQS Waterpolo – Contitech Szeged Diapolo 10–10 (2-3,0-3, 6-2, 2-2)

Budapest, Népliget. Vezette: Rubos Károly, Berli András.

FTC:

Gárdonyi – Avramovic, Madaras 1, Tóth M., Varga D. 3, Jansik, Mitrovic 3. Csere: Nyéki, Dőry 2, Pohl, Szirányi, Cuk 1.

Vezetőedző:

Varga Zsolt.

Szeged:

Meixner – Sánta 1, Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 3, Nagy. Csere: Vukicevic 1, Basara 1, Manhercz Á. 2, Chilkó, Illés.

Vezetőedző:

Varga Péter

Emberelőny:

2/4 ill. 3/9

Ötméteres:

1/1 ill. 1/1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.