Közélet

Vádemelés a kábítószerrel kereskedő makói házaspárral szemben

Vádemelés a kábítószerrel kereskedő makói házaspárral szemben

2017. február 22., szerda
Vádemelés a kábítószerrel kereskedő makói házaspárral szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt egy makói házaspárral szemben.

A vádirat szerint a vádlottak 2010. év végétől egészen 2015. év márciusáig makói magánházukban kábító hatású anyagokat tartalmazó növényi termékeket kezdtek értékesíteni füstölőként. A vádlottak egy internetes közösségi oldalon hirdették magukat és attól függően, hogy ki tartózkodott otthon egész napos nyitvatartási idő mellett szolgálták ki a többségében makói vásárlókat. A hirdetésben azt szerepelt, hogy herbált lehet vásárolni és különböző vásárlási akciókkal igyekeztek a forgalmat növelni. A vádlottakkal szemben több alkalommal indult már korábban büntetőeljárás ezen tevékenység miatt, azonban ezt megelőzően a vádlottak büntetőjogi felelősségre vonására nem került sor. Mindezek ellenére a vádlottak tovább folytatták a tevékenységüket és a jogszabályi változásokra is figyelemmel új pszichoaktív anyagnak, majd a későbbiekben már kábítószernek minősülő, általuk előre kizacskózott növényi törmeléket értékesítettek 500.-Ft-tól 2.000.-Ft-os egységárakon. A vádirat szerint a vádlottak 2015. év februárja és márciusa között mintegy 163 alkalommal értékesítettek kábító hatású herbált a vásárlóknak attól függően, hogy ki mekkora mennyiségre tartott igényt. A rendőrség által tartott házkutatás során lefoglalt növényi törmelékek egy része az értékesítés időpontjától függően pszichotrop anyagnak, majd kábítószernek, illetőleg új pszichoaktív anyagnak minősült. A lefoglalt és értékesítésre szánt kábítószer jelentős mennyiségű. A főügyészség a vádlottakat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.