Bulvár

Vádat emeltek a szír embercsempésszel szemben

Vádat emeltek a szír embercsempésszel szemben

2017. február 1., szerda
Vádat emeltek a szír embercsempésszel szemben
jog_birosag_torveny

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szír állampolgárságú, de Németországban élő férfival szemben, aki 2015. októberét megelőzően rokonait kívánta Európába csempészni.

A vádirat szerint a vádlott rokonai 2015. októberét megelőzően elhatározták, hogy a balkáni útvonalon, Szerbián és Magyarországon keresztül illegálisan Svédországba, illetőleg Németországba mennek. Ennek érdekében felvették a kapcsolatot a már Németországban élő, ott menekült státusz iránti kérelmet előterjesztő vádlottal interneten, hogy segítsen nekik megszervezni a Nyugat-Európába történő eljutásukat. A vádlott ennek érdekében folyamatos mobiltelefon kapcsolat mellett Ausztrián át vonattal Magyarországra érkezett, majd Budapestről a szerb-magyar határ közelébe utazott egy bérelt tehergépkocsival. A vádlott célja az volt, hogy a embercsempészek segítségével átjuttatja rokonait a határon, majd tovább szállítja őket Nyugat-Európa felé. A határ közelébe hajtó vádlottat a rendőrség járőrei 2015. október 11. napján az éjjeli órákban igazoltatás alá vonták Domaszék külterületén. A rendőrség fenti cselekményével a vádlottat a bűncselekmény elkövetésében megzavarta és félbeszakította. A vádlott által szállítani kívánt személyek a nyomozás során nem kerültek feltalálásra, tartózkodási helyük ismeretlen maradt. Az ügyészség a vádlottat embercsempészés előkészületének bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.