Bulvár

Vádat emeltek a bűnszövetségben dolgozó szerb embercsempésszel szemben

Vádat emeltek a bűnszövetségben dolgozó szerb embercsempésszel szemben

2017. február 7., kedd
Vádat emeltek a bűnszövetségben dolgozó szerb embercsempésszel szemben
biro_birosag_jogasz_ugyved

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki 2014. őszén több mint 50 illegális bevándorló Nyugat-Európába való juttatásában működött közre.

A vádirat szerint a vádlott és négy bűntársa 2014. októberét megelőzően állapodtak meg abban, hogy a szerb-magyar zöldhatáron keresztül illegális bevándorlókat juttatnak Magyarország területére, majd őket a határ közeléből Ausztriába szállítják tovább. A vádlott és társai által kötött megállapodás szerint a vádlott feladata volt az, hogy a migránsokat a zöldhatárhoz vezesse, majd őket a határon átkísérve Magyarország területére, a közelben várakozó gépkocsikhoz kísérje. A vádlott társai ezután a migránsokat felvették, majd egy felvezető autó biztosítása mellett Ausztriába szállították. A vádlott közreműködésével működő bűnszövetség 2014. október 16. és november 11. között négy alkalommal, mintegy 51 illegális bevándorlót juttatott át a határon és szállított el Ausztriába az eljárás során pontosan meg nem állapított összegű pénz ellenében. A vádlott társai közül két személyt az ügyészség már korábban bíróság elé állított, míg a vádlottal szemben elfogatóparancs kibocsátására került sor, figyelemmel arra, hogy Szerbiába távozott és kiadatásának nincs helye. A fentiekre figyelemmel az ügyészség a vádlottat távollétében üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.