Közélet

Üresen konganak a pavilonok a szegedi állomáson

Üresen konganak a pavilonok a szegedi állomáson

2017. február 22., szerda
Üresen konganak a pavilonok a szegedi állomáson
vasutallomas_uzletek006kf

Az Indóházi téri vasútállomáson egy 131 négyzetméteres üzlethelyiséget 244 négyzetméteres terasszal havi 95 ezer forinttért bérelhetne, aki akar. De nem akar senki.

Évek óta üresen állnak az üzlethelyiségek és pavilonok a szegedi nagyállomáson, a MÁV-csoport tavaly decemberben kiírt pályázata is eredménytelenül zárult, nem is érkezett érvényes ajánlat. Pedig az emeleti hat, és a földszinti két üres helyiségben korábban működött trafik, pénzváltó, hírlapárusok, ajándéküzlet és látványpékség is, de ma már csak egy büfé, a földszinten pedig egy hírlapárus üzemel. A vasútállomáson sietve jönnek és mennek az emberek, a vonatra várakozva szinte nincs is mivel elütni az időt, hiszen már rég nem üzemel a resti sem. A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától írásban azt a választ kaptuk, a vasúttársaság helyi képviselete folyamatosan keresi a hasznosítás lehetőségét, az eredménytelen kor után márciusi licitálási határidővel újabb pályázatot hirdettek. "Például egy 131 négyzetméteres üzlethelyiséget 244 négyzetméteres terasszal havi 95 ezer forinttért, 37 négyzetméteres egységet 45 ezer forintért, 23 négyzetméteres üzlethelyiséget 25 ezer forintért ad ki a MÁV, valamint várótermi pavilonokat 15 ezer forintért lehet bérelni. Ezekre ingatlankezelési díjat is felszámolnak" - tudatta az igazgatóság. Utóbbi a több mint 100 négyzetméteres üzlethelyiségre további 48 ezer forintba kerül a bérlőnek. A hirdetményben az is szerepel, hogy a bérlő kizárólag olyan szolgáltatások nyújthatnak, melyekkel emelik az utas kiszolgálás színvonalát, vagyis nem nyithatnak például szex-shopot, és nem működtethetnek pénznyerő automatát sem. A hirdetményeket látva érdeklődtünk arról is, miért nincs évek óta bankautomata az Indóház téri állomáson. A MÁV-csoporttól a következő választ kaptuk: "a felújítást megelőzően az ATM-et üzemeltető bank a szerződést felmondta, a felújítást követően, számos megkeresés ellenére egy pénzintézet sem jelentkezett. Az épület műemléki védettsége miatt a bankautomata csak az arra a célra kialakított helyre telepíthető, az pedig az eddig megkeresett pénzintézetek számára nem volt megfelelő. A jegypénztárakban, az üzletben és a vendéglátó helyen bankkártyás fizetési lehetőség áll az utasok rendelkezésére."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.