Gazdaság

Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében

Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében

2017. február 21., kedd
Újabb razzia a Kecskemétről irányított bűnszervezet ügyében

Októberben egy Kecskemétről irányított bűnszervezet áfacsalását leplezték le a dél-alföldi pénzügyi nyomozók. Az ügyben egy újabb szervezőt vettek őrizetbe - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A gyanú szerint a Kecskemétről irányított cégek főként kávét, csokoládét, energiaitalt és pelenkát szereztek be Csehországból és Szlovákiából. A nettó áron (áfa megfizetése nélkül) beszerzett termékeket papíron magyar, valós tevékenységet nem végző cégeken átfuttatták, majd újra kiszámlázták Csehországba és Szlovákiába. Ezzel a módszerrel mintegy hatszázmillió forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul. A fiktív számlázáshoz több olyan céget felhasználtak, amelyeknek papíron szerb ügyvezetője volt. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a valóságban a cégek mögött egy Pest megyei férfi állt, és így segítette a bűnszervezet kecskeméti irányítóját. A pénzügyi nyomozók a férfit bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vették. Vele együtt tizenöt főre bővült a gyanúsítottak száma. A hozzá köthető ingatlanokat és személygépkocsit zár alá vették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.