Közélet

Tüzet nyitott egy francia katona egy rátámadó férfira a párizsi Louvre-nál

Tüzet nyitott egy francia katona egy rátámadó férfira a párizsi Louvre-nál

2017. február 3., péntek
Tüzet nyitott egy francia katona egy rátámadó férfira a párizsi Louvre-nál
Louvre_lovoldozes_mti

Tüzet nyitott, és súlyosan megsebesített egy francia katona a párizsi Louvre Múzeumánál pénteken egy késsel rátámadó férfit.

A Reuters hírügynökség úgy értesült rendőrségi forrásból, hogy a férfi bőrönddel akart bemenni a múzeumba, a BFM francia hírtelevízió szerint pedig két hátizsák volt nála, s miután a bejáratnál a katonák feltartóztatták, késsel próbált az egyik katonára támadni, aki ötször rálőtt. A támadó súlyosan megsérült a hasán, de magánál van. A katona könnyebben sérült. A hátizsákokat a BFM hírtelevízió szerint már átvizsgálták a rendőrök, nem találtak benne robbanószerkezetet. A férfinál két kés volt. Párizs rendőrfőnöke péntek délelőtt arról számolt be, hogy a támadó machetével támadt, és rávetette magát a katonára. A támadás délelőtt 10 órakor történt, a múzeum alatt található Carrousel du Louvre bevásárlóközpont bejáratánál. A múzeumot kiürítették, a környékét és a környékbeli metrómegállókat lezárta a rendőrség.

Michel Cadot

párizsi prefektus a helyszínen elmondta, hogy a férfinak egyértelműen támadó szándéka volt, a támadás közben azt kiabálta, hogy "Allahu akbar!", de az egyelőre nem állapítható meg, hogy terrortámadás történt-e, a férfi motivációi nem ismertek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.