Bulvár

Súlyos tízezrekbe kerülhet az állatorvosi ügyelet Szegeden

Súlyos tízezrekbe kerülhet az állatorvosi ügyelet Szegeden

2017. február 4., szombat
Súlyos tízezrekbe kerülhet az állatorvosi ügyelet Szegeden
allatorvos02_ia

Tízezer forintnál kezdődik, hogy az állatorvos ügyeleti időben fogadja az apró pácienst. Lényegében csak a gazdi lelkiismeretén múlik, ilyen tarifa mellett él-e az azonnali orvosi segítséggel. A kiszállás indoka viszont nem mindegy.

Az állatorvosi ügyeletet a Magyar Állatorvosi Kamara koordinálja, 2012. szeptember 1-je óta viszont megszűnt a kötelező ügyeletvállalás, már önkéntesen osztják be a szervezetnél jelentkező szakembereket. Ez sok esetben kamarai segítséggel történik, de vannak az országban olyan körzetek is, ahol ez a kamarától függetlenül zajlik - írják honlapjukon. Csongrád megye szinte teljes területe lefedett, Szegeden még kisállat készenléti ügyelet is működik minden héten péntek 20 órától hétfő 6 óráig. Egyedül Makó és Szentes járás, valamint Csongrád kerülete küzd rendszeresen az állatorvosi ügyelet hiányával. Az általunk megkérdezett, de neve elhallgatását kérő állatorvos elmondta, a vizsgálat ügyeleti időben 10-15 ezer forintnál kezdődik, ha házhoz kell kimenni, a kiszállást felszámolják. Nem mindegy azonban, milyen állatról van szó. Ügyeleti időben kevéssé valószínű, hogy riasztható az állatorvos például egy beteg nyuszi miatt, viszont egy mozdulni képtelen kutyához kiérkezik az orvos - folytatta a szakember. Úgy fogalmazott, az állatorvos és a gazdi lelkiismeretének metszéspontja adja, igény van-e azonnali ellátásra. Az orvos hozzátette, ő is találkozott már olyan kétségbeesett állattartóval, aki a tarifa ismeretében végül nem vitte ügyeletre kedvencét, majd másnap, a normál rendelési időben sem jelentkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.