Bulvár

Önkénteseket toboroz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Önkénteseket toboroz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

2017. február 19., vasárnap
Önkénteseket toboroz a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete
hmvhely_allatvedok_toborzas

Egész évben várja az önkéntesek jelentkezését a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A szervezet 2012-es alapítása óta kizárólag az ő segítségükkel látja el feladatait. A segítők így több területen is kipróbálhatják magukat, ami később előnyt jelenthet a munkaerőpiacon is.

2017-ben is számít az önkéntesek munkájára a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Balogh Ernő

, a szervezet elnöke elmondta, a megalakulás óta nincs fizetett alkalmazottja az egyesületnek, mindenki önkéntes alapon, ellenszolgáltatás nélkül végzi munkáját. A közeljövőben már nemcsak Hódmezővásárhelyen, hanem a környező településeken és országosan is szeretnének segítséget nyújtani a bajba jutott állatoknak és állattartóknak, így az ország egész területéről várják a jelentkezőket. Az elnök szerint fontos, hogy ne csak Hódmezővásárhelyen legyen képviselete a szervezetnek. Erre jó példa a január végén Sátoraljaújhelyről megmentett megkínzott kutya, hiszen ha egy állat bajban van, azonnali és közvetlen segítségre van szükség. Balogh Ernő hozzátette, kortól és nemtől függetlenül bárkiből önkéntes segítő lehet, aki szereti az állatokat. Meghatározott feladatok nincsenek, a jelentkezők maguk dönthetnek arról, hogy miben, mennyit és hogyan szeretnének segíteni. Megemlítette továbbá, hogy tavaly voltak olyan jelentkezők, akik bejelentések kivizsgálásában, helyszíni ellenőrzésekben segítettek, vagy éppen iskolákban és különböző prevenciós rendezvényeken tartottak előadást a felelős állattartásról. Néhányan az ideiglenes befogadók felkutatásában működtek közre, valamint szerkesztették az egyesület honlapját és közösségi oldalát. Jelentkezni az egyesület elérhetőségein lehet, ezeket megtalálja a

www.hmvhelyiallatvedok.eu

oldalon. „Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel.” – Teréz anya

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.