Közélet

Novák Katalin: minden tehetséget igyekszik támogatni a kormány

Novák Katalin: minden tehetséget igyekszik támogatni a kormány

2017. február 18., szombat
Novák Katalin: minden tehetséget igyekszik támogatni a kormány

Minden tehetséges gyereket és fiatal felnőttet igyekszik támogatni a kormány - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin

azt mondta: a Nemzeti Tehetség Program nemzetközileg is kiemelkedő kezdeményezés, amely a határon túl élő magyar fiatalokat is felkarolja. Az államtitkár a program országos roadshow-jának első állomása előtti sajtótájékoztatón pénteken Székesfehérváron arról beszélt, hogy évente 2,8 milliárd forint jut a tehetségek támogatására a Nemzeti Tehetség Programon keresztül. Ennek egyik felét a személyi jövedelemadóból származó egyszázalékos felajánlások teszik ki, ezt a kormány ugyanakkora támogatással megduplázza. Hozzátette: a programmal évente 350 ezer fiatalt érnek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.