Közélet

Novák Katalin: jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika

Novák Katalin: jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika

2017. február 28., kedd
Novák Katalin: jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika
novak_katalin_hodmezovasarhely12_gs

A magyar kormány álláspontja szerint jó családpolitika nélkül nincs jó nőpolitika - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Nagykövet asszonyok klubjának rendezvényén.

Novák Katalin

a misszióvezetői értekezlet keretében tartott eseményen arról beszélt, manapság nem az okoz problémát valakinek, hogy nőnek születik, hanem az, hogy nehéz összeegyeztetnie a munkát és a családi életet. Szólt arról is, hogy Magyarország a GDP 4,7 százalékát költi családtámogatásra, míg az OECD-országokban ez az arány átlagosan 2,55 százalék. Egy bizonyos ponton túl azonban az anyagi támogatás már nem elég a gyermekvállalási kedv növeléséhez, ezért talán még fontosabb a családbarát szemléletmód erősítése - fogalmazott az államtitkár. Novák Katalin azt hangoztatta, hogy a gyermek érték, és ezt a gondolatot olyan "unortodox" eszközökkel is népszerűsíti a kormány, mint például az apák és a testvérek értékét hangsúlyozó kampányfilmek és rádióbejátszások.

Horváth Viktória

, Magyarország kiemelt külgazdasági és partnerségi ügyekért felelős nagykövete a Hozzáadott érték programról beszélt, amelyben arra keresnek választ, hogy a 21. században mit tehetnek a nők a gazdaság fejlesztéséért Közép-Kelet-Európában. A program legfontosabb üzenete, hogy munka és család egyensúlya, valamint a nők számának növelése a munkaerőpiacon gazdaságfejlesztési és demográfiai kérdés, mindenekelőtt azonban jó családpolitika szükséges hozzá - emelte ki.

Király Nóra

, a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója elmondta, a szervezet célja, hogy bemutassa a fiataloknak, hogy családban élni jó, és támogassa a kormány családbarát szemléletétét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.