Bulvár

Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők

Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők

2017. február 27., hétfő
Márciustól rendszeres tanácsadást tartanak a Cicamentők
macska_cica

Országszerte megtöbbszöröződött az utóbbi években az állatvédelemmel kapcsolatos bejelentések száma, mégis sokan nincsenek tisztában a legalapvetőbb állatvédelmi, állatjóléti szabályokkal. Például nem ismerjük, hogyan nyúljunk az állatokhoz, hogyan adhatunk segítséget bizonyos esetekben, vagy mi magunk honnan várhatjuk azt. Gyakran az sem világos, hogyan és hol tehetünk állatvédelmi, állatjóléti bejelentéseket, milyen lépéseket tehetünk, ha bennünket ér sérelem.

Idehaza 1998-ban hozták meg az első állatvédelmi törvényt, azóta a jogszabály számos változtatáson esett át - írja közleményében a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete. Ahogy a nemrégiben megrendezett II. Csongrád megyei Állatvédelmi Konferencián is elhangzott, sokan nem ismerik jogaikat és kötelezettségeiket, nem tudják, kihez forduljanak, ha baj van. Ezen a helyzeten kíván változtatni a maga eszközeivel a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete, ezért rendszeres, kihelyezett állatvédelmi, állatjóléti tanácsadást tart Szegeden! Márciustól minden hónap első szerdáján, 16 és 19 óra között Szegeden, az Akela Állatpatika és Állatok Áruházában (Szeged, Széchenyi tér 2.) várja egyesületünk szakértője az érdeklődő állatbarátokat. Olyan kérdésekre kívánnak válaszolni személyesen is, mint, hogy • Mi a teendő, ha házi kedvencünk elveszik vagy bajba kerül? • Milyen kötelezettségei és jogai vannak egy gazdinak? • Mit tehetünk a felelőtlen állattartás ellen? • Hogyan lehet megelőzni az állatkínzásos eseteket? • Hol és hogyan lehet állatvédelmi bejelentéseket tenni? A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete eddig is örömmel fogadta a lakossági bejelentéseket telefonon vagy online. Ezt a hozzánk fordulók továbbra is megtehetik a 06 30/22-44-208-es telefonszámon, illetve a cicamentes@gmail.com email címen. Új kezdeményezésünkkel célunk pusztán az, hogy a kihelyezett, személyes tanácsadással közelebb hozzuk az emberekhez az állatvédelem ügyét, és jobban segíthessünk a még most is jelentős számú, kivizsgálatlan állatvédelmi probléma feltárásában. A szakmai munkát

Deim Zoltán

állatorvos, igazságügyi állatorvosi szakértő is segíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.