Sport

Labdarúgás: góllal ünnepelte születésnapját a Szeged-Grosics védője

Labdarúgás: góllal ünnepelte születésnapját a Szeged-Grosics védője

2017. február 28., kedd
Labdarúgás: góllal ünnepelte születésnapját a Szeged-Grosics védője
szeged_2011_csakvar43_gs

Az is különleges élményt jelenthet egy labdarúgónak, ha születésnapján játszhat meccset, hát még, ha gólt is lőhet: a Szeged 2011-Grosics Akadémia játékosa, Mészáros Márk számára minden bizonnyal sokáig emlékezetes volt a vasárnapi, csákvári mérkőzés.

Javított a Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB II 22. fordulójában: Klausz László együttese a Cigánd elleni 0-0-t követően Csákváron tudott nyerni 3-0-ra. A csapat győzelmének értékét az is növeli, hogy egészen eddig a meccsig veretlenek voltak hazai pályán a tolna megyeiek. "Mindenképpen vissza akartunk nekik vágni, hazai pályán mi is veretlenek voltunk, amit éppen ők vettek el az ősszel. Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek, annak ellenére próbáltunk minél jobban felkészülni belőlük, hogy sok személyi változás volt a stábban és a kezdő tizenegyben. Évről-évre sok ügyes fiatal játékosuk van a Puskás Akadémiától, de mindenki betartotta az edzői utasításokat, és ismét nem kaptunk gólt, komplett csapat benyomását keltettük" - emlékezett vissza a vasárnapi mérkőzésre Mészáros Márk. A hátvéd éppen a meccs napján ünnepelte 29. születésnapját: a győzelem mellett azonban annak is örülhetett, hogy a meccs végén ő tette fel a pontot az i-re, hiszen a hajrában szabadrúgásból megszerezte csapata harmadik gólját, így nem csak a három pontnak örülhetett. "Meg is fordult a fejemben, hogy milyen jó lenne betalálni szabadrúgásból a születésnapomon, hiszen általában akkor kerülök oda a kapu elé, mikor jó pozícióból van szabadrúgás. Szerencsére az egész családdal bevonzottuk ezt, mert az anyukám, a nagymamám, és mindenki a családból mondta, hogy ezen agyalt egész héten. Nem ez a lényeg persze, az a fontos, hogy győztünk, ez csak a hab volt a tortán" - tért ki valószínűleg sokáig emlékezetes góljára Mészáros Márk, akinek ez volt a szezonbeli harmadik lőtt gólja: ilyen eredményes idénye még nem volt felnőtt pályafutása során. "Még nincs vége az idénynek! Várom a folytatást, remélem, lesz még lehetőségem, és pontosan tudok célozni, és bízom benne, legközelebb nem a következő születésnapomkor fogok betalálni" - fogalmazott a csapat hátvédje.

szeged_2011_balmazujvaros13_gs

A Szeged-Grosics téli felkészüléséről elmondta, a törökországi túra rendkívül hasznos volt, mert olyan csapatokkal tudtak játszani, akik egy-két sebességi fokozattal fentebb játszanak, mint a ligában lévő csapatok. "Jó körülmények között készülhettünk, ez Magyarországon nem mindig mondható el. Műfüvön kell általában végezni a téli alapozást, ez nem tesz jót a testnek, és a labda is csúszik. Általában az első két-három tavaszi fordulóban, amíg a pálya nem tökéletes, addig nem túl közönségcsalogató mérkőzések zajlanak, ilyenkor a küzdelemről, és talán arról szól a meccs, hogy ki akarja jobban a győzelmet" - folytatta Mészáros Márk. Ezzel a győzelemmel a nyolcadik helyen áll a Szeged 2011-Grosics Akadémia, ám a negyedik Vác is mindössze négy pontra áll tőlük, a következő fordulóban pedig pont a Dunakanyar csapatával játszanak Germán Tamásék, akikre sorsdöntő hetek várnak, hiszen ezt követően a Zalaegerszeg, majd az ötödik Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél. "Ezt beszéltük a többiekkel, hogyha most ez a meccs nem így sikerült volna, akkor nagyon szétszakadt volna a mezőny, így viszont tapadunk az élbolyra. Most két olyan csapattal is találkozunk a következő három meccsen, amelyek előttünk állnak a tabellán. A ZTE ugyan mögöttünk áll, de hozzájuk utazunk, nehéz lesz ez a periódus, de egyik meccs sem könnyű, elég csak a Cigánd elleni első meccsünkre visszagondolni. Minden csapat ellen meg kell küzdeni ebben a bajnokságban. Az a célunk, hogy továbbra is masszívak legyünk hátul. Nem csak az a szép, hogy nem kaptunk gólt, de nagyon helyzetre sem emlékszem az ellenféltől 180 perc alatt. Ez nagyon pozitív, a csapat egyik erőssége, erre minden héten próbálunk rátenni egy lapáttal, felkészülünk az ellenfelek támadóira" - tért ki a Szeged-Grosics hátvédje arra, hogy a tavaszi idény első két meccsén nem kellett a kapujába nyúlnia Szántai Leventének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.