Közélet

Kreml: még nem történt egyeztetés a Putyin-Trump találkozó ügyében

Kreml: még nem történt egyeztetés a Putyin-Trump találkozó ügyében

2017. február 22., szerda
Kreml: még nem történt egyeztetés a Putyin-Trump találkozó ügyében

Oroszország és az Egyesült Államok diplomatái még nem vitatták meg Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök találkozójának megszervezését - jelentette ki Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó szerdai moszkvai sajtótájékoztatóján.

"Ezt a kérdést eddig konkrétan nem vitattuk meg diplomáciai csatornákon. Vannak elképzeléseink, mint ahogy valószínűleg az amerikai félnek is, de egymás között erről még nem egyeztettünk" - mondta. Elmondása szerint Moszkvában tudnak arról, hogy Donald Trump májusban részt vesz majd a NATO brüsszeli csúcstalálkozóján, valamint júliusban a G-20 csoport legmagasabb szintű hamburgi tanácskozásán. Ezen a találkozón jelen lesz Putyin orosz államfő is. A sajtóban korábban több feltételezés is megjelent a csúcstalálkozó lehetséges helyszínéről. A finn külügyminisztérium konkrétan fel is ajánlotta, hogy az Északi-sarkvidéki Tanács találkozója alkalmából megszervezi az amerikai-orosz csúcsot. Hasonló kezdeményezést terjesztett elő a szlovén diplomáciai tárca is. Usakov szerint Moszkva és Washington azonban egyik lehetőségről sem egyeztetett eddig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.