Sport

Kosárlabda: hatalmas bravúr, bronzérmes a Szedeák a Magyar Kupában!

Kosárlabda: hatalmas bravúr, bronzérmes a Szedeák a Magyar Kupában!

2017. február 18., szombat
Kosárlabda: hatalmas bravúr, bronzérmes a Szedeák a Magyar Kupában!
szedeak_szolnok46_gs

Hatalmas bravúrt hajtott végre Nikola Lazic együttese, amelyik kihasználva a Körmend hibáit hat ponttal legyőzte ellenfelét, ezzel megszerezve a bronzérmet a Magyar Kupában.

Harmadik mérkőzésére készült a Szedeák három nap alatt, hiszen a Pécs legyőzésével bekerült a Magyar Kupa elődöntőjébe, így már csütörtökön biztossá vált, hogy éremért játszhat Nikola Lazic csapata. a pénteki Szolnok elleni elődöntőben aztán alulmaradt a Szedeák, de ez egyáltalán nem szegte kedvét, élesen és koncentráltan vágtak neki a Körmend elleni bronzcsatának a szűk keret ellenére. Az első percekben rengeteget hibázott a Körmend, egymás után szórta el a labdákat, a Szedeák pedig büntette is ezeket a hibákat, 10-2-re húzott el a szegedi csapat Ciric büntetőivel. A negyed további részében tovább nőtt a különbség a csapatok között, Lilov első triplájával 20-6-ot mutatott az eredményjelző, erre még gyorsan érkezett egy kettes körmendi részről, így 12 pontos előnnyel váhatott neki a Szedeák a második negyednek. A második játékrészben sokáig tartotta 9-10 pontos előnyét a szegedi gárda, ám a negyed végére sikerült faragnia a Körmendnek a hátrányból, így a nagyszünetben 35-30-ra vezetett Nikola Lazic együttese. Mindkét csapat meglehetősen sokat kísérletezett távolról, ám ezt nem túl jó százalékkal tették, a Szedeák 33-ból tíz triplát értékesített, a Körmend azonban csak huszonkilencből ötöt helyezett a gyűrűbe. A mezőnyszázalékok is elég alacsonyan mozogtak, a Körmend 31.8 százalékos mezőnymutatóval zárta a találkozót, ami azt is megmagyarázza, hogy mi volt a Szedeák esélye ezen az estén. A harmadik negyedben tovább faragta hátrányát Gaspar Potocnik csapata és az utolsó játékrészt már csak kétpontos előnyben várhatta a Szedeák. A negyedik negyedben aztán Allen triplájával a vezetést is átvette a Körmend - először a mérkőzésen 52-51-nél. Nem ijedt azonban meg ettől a Szedeák, szépen tartotta a lépést esélyesebb riválisával, Sulovic triplájával 62-61-nél smét átvette a vezetést a szegedi együttes, majd Lilov egy gyilkos triplát süllyesztett el a körmendi kosárban. Bár mindent megtett a Körmend hogy megfordítsa az állást, ez már nem sikerült, a szedeák pedig óriási bravúrral legyőzte a vasi együttset, megszerezve ezzel a bronzérmet. Hatalmas gratuláció jár a szegedi srácoknak, hiszen ilyen szűk kerettel ez a siker még értékesebb.

Zsíros Tibor Magyar Kupa, bronzmérkőzés

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 72-66 (20-8, 15-22, 16-19, 21-17)

Győr, Audi Aréna.

Szeged:

Boltic 9, LILOV 23/18, CIRIC 21/9, Juhos 4, SULOVIC 13/3. Csere: Wirth 2, Révész. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Körmend:

PETTY 20/6, Smith 9, Ferencz 10/6, Allen 18/3, CSORVÁSI 9. Csere: Németh Á. Vezetőedző: Gaspar Potocnik. Nikola Lazic:

"Gratulálok a csapatomnak, kemény mérkőzést játszottunk. Talán nem volt magas színvonalú, mert látszott mindkét csapaton, hogy fáradt volt, de ez érthető is, hiszen három nap alatt ez volt a harmadik mérkőzés. Nagyon köszönöm a saját szurkolóinknak és a szolnokiaknak is a támogatást, sokat segítettek. Még egyszer gratulálok a fiúknak, és nem csak a maihoz, hanem a teljes hétvégéhez. Nagyon szép eredményt értek el. Most egy kicsit kell ünnepelni, és aztán tovább folytatni a munkát. Megyünk tovább, kemény mérkőzés vár ránk a hétvégén."

ONLINE
Szedeák - Körmend
72 : 66
(20-8, 15-22, 16-19, 21-17)

Online közvetítésünk

VÉGE.

IV. negyed 72-66 (20-8, 15-22, 16-19, 21-17)

40'

Petty áll bele egy trojkába, de elrontja, megszerzi azonban a Körmend a támadólepattanót, de Allen is elront egy kísérletet, Sulovicé a labda! Ciric kihagy egy triplát, majd eladja a labdát a Szedeák, de már csak hét másodperc van hátra! Petty még ráemel egy triplát, de e mjó, Juhos megszerzi, ez a vége! Hatalmas bravúr a Szedeáktól, megvan a bronzérem a Magyar Kupában! Bravó!

40'

Egy perc van hátra, közelít a bravúr felé a Szedeák! Sulovic lop labdát Pettytől, Lilov dobhat kettőt a vonalról és bent is van mindkettő, 72-66, időt kér a Körmend!

39'

Ciric harcol ki faltot, dobhat kettőt, be is dobja mindkettőt, 70-66.

39'

Ciric ront triplát, Ferencz szerez labdát, Csorvás pedig két pontot, 68-66. Már két perc sincs hátra a bronzmérkőzésből, ám a hosszabbítás lehetősége is fennáll.

38'

Ivan Lilov bepörköl még egy triplát, nagyon kell ez, 68-64. Allen ront a másik oldalon, Lilov védekezésben is odateszi magát, megszerzi a lepattanót!

38'

Csorvási ront dobást, de Petty szerzi meg a támadólepattanót. Boltic üt oda Smithnek, tripla közben, az amerikai bedobja mindhárom büntetőt, 65-64.

37'

Liloooov! Ő is bepörköl egy hármast Sulovic labdaszerzése után, villámgyorsan időt kér a Körmend, 65-61.

37'

Petty is hasonlóan tesz, mint Ciric a másik oldalon, nincs újabb sikeres tripla. Aztán mégis van! De ezt már a másik oldalon Sulovic jegyzi, 62-61.

36'

Allen adja el a labdát, Lilov szerzi meg, majd az amerikai oda is csap a bolgárank. Új akciót indíthat a Szedeák, de Ciric elront egy távolit.

35'

Most Allen harcol ki egy faltot, Juhos a szabálytalan. Csorvási fejez be egy akciót két ponttal, 59-61. A túloldalon Wirth hagy ki egy triplát és meg is szerzi a Körmend.

35'

Sulovic faltolja Csorvásit, marad a labda a Körmendnél, azonban Allen elront egy közelit, lehet fordulni. Juhos szerez egy pattanót, de aztán rögtön el is adja a labdát.

34'

Bolticot faltolják, dobhat kettőt, a másodikat elrontja, de összeszedi és bedobja, így hárompontos akciót ajt végre, 59-59.

33'

Lilooov! Ott az újabb hármas, fontos pillanatban érkezik, 56-56. Ferencz rögtön lehűti a kedélyeket, válaszol egy újabb trojkával, 56-59.

32'

Petty büntetőzhet az előző falt következtében, csak az első van bent, 53-56, Lilové a lepattanó.

32'

Juhos megint hibázik, kezd elfáradni a Szedeák? Boltic faltolja Pettyt, Lazic mester pedig időt is kér.

32'

Lilov aztán a túloldalon hibázik kintről, megszerzi a labdát a Körmend, Petty pedig sikeresen kísérletezik középtávolról, 53-55.

32'

Allen ront egy triplát, de visszaszerzi a Körmend a labdát, Juhos pedig odaüt Allennek. Dobhat kettőt, de csak az első van bent, a második lejön és Lilov összeszedi a labdát, 53-53.

31'

Ferencz faltolja Juhost, Lilov közelijével pedig újra a Szedeáké az előy, 53-52.

31'

Először vezet a mérkőzésen a Körmend, Petty gólpassza után Allen triplájával, 51-52.

III. negyed 51-49 (20-8, 15-22, 16-19)

30'

Boltic egy közelit, Petty egy távolit ront a negyed végén, két pont még mindig van a szegedi előnyből az utolsó játékrész előtt.

29'

Jót tett az időkérés, Petty bezúz egy hármast, 51-47. Sulovic msot hibázik a másik oldalon, megszerzi a labdát a Körmend, Ferencz pedig megint két pontra hozza vissza a körmendieket, 51-49.

29'

Allen ront, a túloldalon Sulovic nem, 51-44, időt kér Potocnik mester.

28'

Nagyon kell Ciric triplája, kezd felzárkózni a Körmend amikor a szerb betalál, 49-44.

28'

Boltic közelről hibázik, a Körmendé a lepattanó. Allen pedig két pontra zárkóztatja a Körmendet, 46-44.

27'

Sulovic ad el most egy labdát, majd Ciric üt oda Smithnek. Dobhat is kettőt a légiós, be is dobja mindkettőt, 46-42.

26'

Ciric szór be egy triplát, 46-39. Ciric aztán faltol a másik oldalon, Petty dobhat kettőt, de csak a másodikat értékesíti, 46-40.

25'

Allen ront közelről, majd Juhos a másik oldalon távolról. Allen dobása aztán már a helyén, 41-37. Sulovic rögtön válaszol rá, 43-37. Petty egy gyors támadás után megint zárkóztatja a körmendieket, 43-39.

24'

Boltic harcol ki faltot, majd Juhos próbálkozik közelről, de nem sikerül a gyűrűbe juttatnia a labdát.

24'

Sulovic dobása nem jó, de marad a labda a Szedeáknál. Ciric ráemel egy triplát, de nem jó, ahogy a túloldalon Smith kísérlete sem.

24'

Lilov szórja el a játékszert, fordulhat a Körmend. Boltic szabálytalan Smithel szemben, dobhat kettőt a vonalról, be is dobja mindkettőt, 41-35.

23'

Petty megint hibázik triplából, majd Ciric talál a gyűrűbe, 41-33. Csorvási szerez aztán labdát, de Allen közelije nem jó. Boltic leszedi a lepattanót, majd szabálytalankodik vele szemben Ferencz.

22'

Boltic saját labdáját szedi össze, majd juttatja a gyűrűbe, 39-33.

22'

Ciric szerzi a negyed első pontjait, 37-30. Boltic Pettynek üt oda tripla közben, hármat dobhat a vonalró la légiós, mind a három bent is van, 37-33.

21'

Tüzelnek becsülettel a csapatok kintről, csak elég pontatlanul, most Lilov ront el egy dobást, a másik oldalon pedig Csorvási.

21'

Ciric kihagyott triplájával indul a harmadik negyed, Csorvásié a lepattanó. A túloldalon Smith is ront egy távolit, itt pedig Ciric gyűjti össze a labdát.

II. negyed 35-30 (20-8, 15-22)

20'

Smith adja el a labdát, régen ajándékozott a Körmend. Lilov csap le a játékszerre, Sulovic harcol ki újabb faltot. Ciric ront egy triplát, de Sulovic közelről betalál, 35-28. Petty közelije zárja a negyedet, 35-30, öt ponttal vezet a Szedeák a nagyszünetben.

19'

Sulovic harcol ki egy faltot Csorvásival szemben, Lazic mester edig időt kér. Az időkérés után Juhos áll bele egy triplába, de sajnos sikertelen a kísérlet.

19'

Allen betuszkol egy rontott dobás után egy kosarat, 33-25. Lilov elszór egy labdát, Allen ezt is megszerzi, a bolgár odaüt neki, jöhet két újabb büntető. Az első bent van, a második lejön, de megszerzi a Körmend és Csorvási ezt is bedobja, 33-28.

18'

Ciric most labdát veszít, jöhet a Körmend, Ferencz azonban elront egy kísérletet. A lepattanó Juhosé, Allen aztán szabálytalankodik, Lilov dobhat kettőt a vonalról. A bolgár az elsőt bedobja, a második azonban kimarad és megszerzi a Körmend a labdát, 33-23.

17'

Ciric is elhibáz egy középtávolit, nincs újabb szegedi pont. Németh is elront egy újabb triplát a másik oldalon, de megszerzi a lepattanót, majd passzol Pettynek, aki bezúz egy trojkát, 32-23.

17'

Lilov javít! A következő trojka már a gyűrűben, 32-18. A másik oldalon aztán védekezésben Pettynek üt oda. A légiós bedobja a két büntetőjét, 32-20.

16'

Allen, Lilov. Az a közös bennük, hogy mindketten elrontanak egy triplát, nem túl hatékonyak a csapaton kívülről.

16'

Ciric távolija nem jó, de Wirthé a pattanó és aztán a kosárba is juttatja a labdát, 29-18.

15'

Juhos, majd Petty is elad egy labdát, rendezni kell a sorokaz, Lazic mester időt is kér.

14'

Boltic szórja el a labdát most, Petty kaparintja meg. A túloldalon Juhos szabálytalan Smith-szel szemben. Allen sikeresen kísérletezik, újabb két ponttal zárkózik a Körmend, 27-18.

14'

Sulovic szabálytalankodik Smith ellen, az alapvonalról jön a Körmend, Allen pedig ezúttal sikeres középtávolról, 27-16.

14'

Ferencz szerzi az első körmendi trojkát, de Lilov kegyetlenül visszadobja, 27-14.

13'

Németh hagy ki egy triplát, Ciricé a lepattanó, de Boltic elszórja a labdát.

13'

Lilov kihagyott közelijét Révész kaparintja meg, támadhat tovább a Szedeák. Juhos Levente már nem hibázik, 24-11.

12'

Nagyot harcol újabb pontjaiért a Körmend, többször is leszedik a támadó pattanót, végül Allen közelije talál utat gyűrűbe, 22-10. Juhos odaütött neki, úgyhogy dobhat plusz egyet, ami szintén bent van, 22-11.

12'

Lilov ront egy dobást, de leszedi a lepattanót, Juhos pedig újabb két pontot szerez, 22-8.

11'

Allen rossz triplájával kezdődik a második felvonás, Boltic szerez védőlepattanót, majd Németh faltolja Lilovot.

I. negyed 20-8

10'

Révész Ádám ront egy dobást, még néhány másodperce marad a Körmendnek, de smith utolsó másodperces triplakísérlete kimarad, vége az első negyednek.

10'

Csorvási majd Allen is ront egy-egy dobást, végül Wirth Ádám szedi össze a labdát. Boltic közelije nem jó, Némethé a lepattanó. A túloldalt Révész szabálytalankodik Csorvásival szemben, dobhat kettőt a körmendi játékos. Az elsőt kihagyja, a második a helyén, 20-8.

9'

Révész is a pályán szegedi oldalon. Juhos áll bele most egy triplába, de ez a kísérlet nem talál utat gyűrűbe. Allené a lepattanó.

9'

Liloooov! Bent van az újabb hármas, 20-6. Ciric a másik oldalon faltolja Pettyt, aki így dobhat kettőt. Az első lejön a gyűrűről, a második bent van, 20-7.

8'

Kihagyott trojka itt, kihagyott trojka ott, aztán Petty ajándékozza el újra a labdát, nagyon adakozó a körmendi gárda ma. Petty aztán faltolja Sulovicot.

7'

Potocnik mester újra időt kell hogy kérjen. Wirth Ádám érkezik közben Juhos helyére. Wirth rögtön be is üt egy faltot, oldalról jön a Körmend. Smithnek végre sikerül megtalálnia a gyűrűt, 14-6, de a túloldalon megszületik az első sikeres tripla, szerzője Ciric, 17-6

6'

Sulovic sikeres közelijével már 12-4 a Szedeáknak. Közben újabb támadást szórakoznak el a körmendiek, Boltic kosarával pedig már tíz közte, 14-4, agyon jól kezd Nikola Lazic csapata.

5'

Ezek most Ferencz percei, Lilov rossz triplája után ő szedi a védőlepattanót. Smith is elront egy trojkát, megszerzi a támadó pattanót a Körmend, Petty triplája is rossz azonban.

5'

Allen egy középtávolit ront el ezúttal, Lilov a túlodlalon egy triplakísérletet, nincsenek újabb pontok. Boltic faltolja aztn Smith-t a szegedi palánk alatt, oldalról jön a Körmend, Ferencz pedig értékesít egy középtávolit, 10-4.

4'

Ferencz faltolja Ciricet, aki így dobhat kettőt a vonalról, mind a kettőt a helyére is teszi, 10-2.

4'

Sokadik eladott labdája a Körmendnek, ezúttal Csorvási szabadul meg indokolatlanul a labdától.

4'

Smith is elront egy hárompontos kísérletet, Juhos szedi a támadó lepattanót, Boltic pedig sikeresen tüzel közelről, ezzel már 8-2, időt kérnek a körmendiek.

3'

Csorvási szerzi a Körmend első pontjait, 4-2. Ciric hagy ki egy triplát, Juhos megszerzi a lepattanót, de a közelije nem talál utat a gyűrűbe. Ezúttal Smith ad el labdát körmendi részről, Ciric pedig újabb kosarat szerez, 6-2.

2'

Pontatlanul kezd a Körmend, Lilov kihagyott dobása után Allen ad el egy labdát. Boltic ront a másik oldalon egy távolit, Petty szerzi meg a lepattanót, Lilov pedig faltolja.

1'

Boltic oszt ezúttal tökéletes passzt Sulovicnak, aki értékesíti a helyzetet, 4-0. Petty a túloldalon elront egy hármast.

1'

Lilov blokkolja Pettyt, de a Körmend szerzi meg a labdát, ugyanakkor el is szórják rögtön, fordulhat a Szedeák.

1'

Elkezdődött a találkozó. Juhos passzol Ciricnek, az első pontokat a Szedeák szerzi.

17.25

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szedeák és a Körmend mérkőzése a Magyar Kupa bronzcsatáján. A Szedeák hatalmas bravúrt hajtott végre azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, ám a Szolnok már túl nagy falatnak bizonyult. A Körmend az Alba ellen maradt alul az elődöntőben.

A mérkőzés 17.30-kor kezdődik.

A márkőzés elé

Hatalmas bravúrt hajtott végre a szegedi együttes azzal, hogy a Pécs testén keresztül beverekedte magát a Magyar Kupa elődöntőjbe. Ott aztán a Szolnok már nagy falatnak bizonyult, ám a szűk kerettel dolgozó Szedeák így is megnehezítette a Szolnoki Olaj dolgát. A bronzmérkőzésen az a Körmend lesz Nikola Lazic csapatának az ellenfele, akikkel nem régen találkozott a bajnokságban a szegedi csapat, akkor a hazaiak örülhettek, nagy arányú vereséggel utazott hazai a Szedeák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.