Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Kosárlabda: nem tudott mit kezdeni Genallal a Salgótarján

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

kosarsuli59

Csak a második félidőben tudta megnyerni a Salgótarján elleni bajnokiját a Vásárhelyi Kosársuli. Az igen erős Nógrád megyeieknek nem kellett sok a meglepetéshez, de a második félidőben csapatként küzdve fordítani tudtak. A mérkőzésen Momir Genal 32, míg Szabó Péter 27 ponttal segítette csapatát.

Alaposan meglepte a hazaiakat a Nógrádi együttes. 7 perc után 14-19 volt a javukra. Mucibabic és a padról beálló Debreceni volt a leghatékonyabb ekkor. Dinamikus támadásaikkal és erőszakos védekezésükkel nem nagyon tudott mit kezdeni Utasi Gábor legénysége, ráadásul a dobás sem ment túl jól nekik, és a bokasérülést szenvedő Kelement is elvesztették. Jakab az utolsó percben már csak Jakab talált be, triplájával 11 pontos vezetést szerzett csapatának.

A vásárhelyi Szabó percei következtek, aki igen jól muzsikált, pontjai után 4-re zárkózott fel a hazai gárda. Ám a másik oldalon Dash Harris és Béres Dániel jókor ébred, így megint 10 volt a differencia. A nagyszünetre valamelyest felébredtek a kék-sárgák, és 5-re zárkóztak. A játék képe alapján azonban nem volt túl rózsás a helyzet, mivel riválisaik abszolút magabiztosan kosaraztak, és könnyebben szerezték pontjaikat, mint Vas Péterék.

Jót tett a pihenő a Kosársulinak: a két legponterősebb hódmezővásárhelyi, Szabó és Genal nyitott trojka-háborút, ami rövid idő alatt 54-52-es hazai vezetést hozott. Időt is kért a Salgótarján, de nem változott semmi, mintha valami óriási gát szakadt volna fel a vásárhelyi kosarasokban, szórták a pontokat, mint násznép a rizst. A fiatal Kis Molnár szintén beállt a sorba, kétszer talált be a hármas vonalon túlról. Ezzel a Salgótarján az utolsó periódus előtt 14 pontos hátrányba került.

A küzdelmet ennek ellenére nem adták fel, Jakab két hárompontosával hipp-hopp feljöttek 5 egységre. Utasi mester rögtön eszmélt, és konzultálni hívta fiait, akik összekapták magukat, és biztosabb távolságra kerültek ellenfelüktől, hála az ekkor már 28 pontot jegyző Genal játékának. Nem akármilyen fából faragták azonban a nemrégiben alaposan megerősített vendégalakulatot, akik 91-87-nél megint a győzelem közelébe kerültek, de fordítaniuk már nem sikerült, így a Vásárhelyi Kosársuli megszerezte szezonbeli 12. győzelmét, tartva ezzel vezető helyét a bajnokságban.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Salgótarjáni KSA 95-87 (18-29, 21-15, 34-15, 22-28)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés. Vezette: Lövész Cs., Maár G. és Reisz P..
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 520 néző.
Kosársuli:
SZABÓ 27/6, Kelemen 2, VAS 7/3, VARGA 10/3, GENAL 32/3.
Csere: BÉRES 6, Rostás I. 3, Pavlovic 2, Kis Molnár 6/6.
Edző: Utasi Gábor

Salgótarján: HARRIS 18/9, Mucibabic 10/6, Blaskovits 12/6, JAKAB 20/12, Csapai 12.
Csere: Debreceni 7, Dániel -, Béres 8.
Edző: Molnár István

Utasi Gábor: “Azzal, hogy Kelemen az 5. percben kivált a játékból kicsit át kellett alakítani a taktikát. Támadásban viszont Genal és Szabó vitte a hátán a csapatot. A harmadik negyedben feljavult a védekezésünk, és ezáltal sok könnyű kosarat tudtunk dobni, ami döntőnek bizonyult, ekkor nyertük meg a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!”

Hírzóna

Elhunyt Tass Olga olimpiai bajnok tornász

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Kilencvenegy esztendős korában.

Tovább olvasom

Hírzóna

Teniszközpontot alakítanak ki Makón

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Liget utcában.

Tovább olvasom

Sport

Sorsoltak a Magyar kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Az első megyei fordulót augusztus első hétvégéjén rendezik.

Tovább olvasom

Aktuál