Sport

Kézilabda: szlovén kapust vett kölcsönt a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: szlovén kapust vett kölcsönt a MOL-Pick Szeged

2017. február 22., szerda
Kézilabda: szlovén kapust vett kölcsönt a MOL-Pick Szeged
uhr_kastelic_siol

Uhr Kastelic-el bővül a MOL-Pick Szeged kerete: a Tisza-parti klub kölcsönvette a Maribor 21 éves kapusát, a sérült Marin Sego pótlására. Az új kapus csak a magyar bajnokságban védhet.

Ahogy a MOL-Pick Szeged

honlapján

olvasható, a 21 éves szlovén kapus,

Uhr Kastelic

érkezik a sérült

Marin Sego

pótlására. A szabályok értelmében Kastelic csak a magyar bajnokságban védhet, így a Pick tavaszi BL-meccseink José Manuel Sierra és a fiatal Nagy Martin lesz a két kapus. – Mindenképpen megoldást kerestünk arra, hogy Marint, amíg felépül, pótolni tudjuk, így találtuk meg a Mariborban szereplő Urh Kastelicet. Kölcsönbe érkezik hozzánk, csak az NB I-ben védhet, a BL-ben nem, mert a Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF) a szabálya kizárja. Az a játékos, aki bármilyen bajnokságban pályára lépett 2017. január 31-éig, az nem nevezhető idény közben a BL-re. Éppen ezért nem tudtuk visszarendelni Pásztor Imrét sem, akit azért adtunk kölcsön Balmazújvárosba, hogy rendszeresen védjen. A 20 éves, 2 méter magas kapus ma már Szegedre érkezik, csütörtöktől a csapattal készül, jövő héten pedig a Vác elleni hazai meccsen be is mutatkozik a szegedi közönségnek. A BL-ben, amíg Sego egészséges nem lesz, addig José Manuel Sierra és Nagy Martin alkotja a kapuspárost a keretben – nyilatkozta

Szögi Nándor

, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.