Közélet

Keresik az Országház Borát

Keresik az Országház Borát

2017. február 23., csütörtök
Keresik az Országház Borát

Borkiválasztást hirdetett az "Országház Bora 2017" cím elnyerésére az Országgyűlés elnöke, Kövér László.

A parlamenti sajtóiroda MTI-nek adott tájékoztatása szerint a kiválasztáson a bortermelők mindazon palackozott minőségi és különleges minőségű borai vehetnek részt, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek, és Magyarországon kereskedelmi forgalomba kerültek. Lehet nevezni olaszrizlinget, furmintot és furmint alapú házasítást, egyéb száraz fehérbort hárslevelű, juhfark, kéknyelű, ezerjó fajtából, kékfrankost, bikavért, cabernet franc-t, kadarkát és tokaji aszút. A nyolc meghirdetett kategóriára 145 palack érkezett be 80 pincészettől, a 21 tagú bírálóbizottság elnöke

Kállay Miklós

, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke, a tagok között van a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elnöke, valamint bortermelők és szakértők. A hivatalos eredményhirdetés 2017 májusában lesz. A győztes bortermelőknek jogukban áll a győztes tételt saját címke alatt forgalmazni Országház Bora 2017 logóval. A sajtóiroda felidézte: a 19. században két olyan törvényt is hozott a magyar Országgyűlés, amely lefektette a hagyományos bortermelés jogi alapjait a hazai borkultúra megszilárdítására. Az Országgyűlés ma is kiemelt figyelmet fordít a honi minőségi borkultúra fejlődésére, ezért a bormustra prioritása, hogy Magyarország olyan, kiemelten jó minőséget biztosító italait válasszák ki, amelyek reprezentációs alkalmakkor méltóképpen képviselik a magyar Országgyűlést - írták a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.