Közélet

Harrach: kellő megbecsülést kapnak a szociális ágazatban dolgozók

Harrach: kellő megbecsülést kapnak a szociális ágazatban dolgozók

2017. február 7., kedd
Harrach: kellő megbecsülést kapnak a szociális ágazatban dolgozók

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint végre kellő megbecsülést kapnak a szociális ágazatban dolgozók a szociális béremelésnek köszönhetően.

Harrach Péter

, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: az ágazat különböző munkaköreit érinti az emelés, így kiterjed a szociális terület mellett a család és gyermekjóléti szolgálatra és az idősek gondozását végzőkre. Ez legalább akkora öröm, mint az egészségügyi dolgozók béremelése - értékelt a KDNP-s politikus, aki emlékeztetett, hogy 62 százalékos emelés valósulhat meg 2013 és 2018 között. A rászorulók megsegítése személyes és közösségi ügy - fogalmazott Harrach Péter, hozzátéve: ez a családban, a karitatív szervezeteknél, önkéntesek által, egyházi közösségekben és az intézményrendszeren keresztül történhet. Az ágazatban közel százezer ember dolgozik, akik elkötelezetten végzik munkájukat, és általában a kisjövedelműek közé tartoznak. A minimálbér emelése is sokakat érintett, s a polgári kormányok idején mindig jelentős minimálbér növelés valósul meg. 1998 és 2002 között 19 500 forintról 50 ezerre, két és félszeresére emelkedett a minimálbér - idézte fel a frakcióvezető. Hozzátette: a mostani időszakban - 2010 és 2018 között - 88 százalékos növekménnyel lehet számolni, míg a garantált bérminimum 101 százalékkal lesz magasabb. A Jobbik korrupcióellenes törvényjavaslatáról kérdésre azt mondta: azokat a kormányzati és kormánypárti előterjesztéseket kellett volna megszavazni, amelyek előre viszik az ország ügyét. Ha benyújtják javaslatukat, megnézik, valóban van-e erre szükség, és nincs-e ennél jobb kezdeményezés - jelezte Harrach Péter. A vagyonnyilatkozatok rendszerét úgy értékelte: az eddigi gyakorlatnak megfelelően működött a rendszer, s aki tisztességesen viszonyul az anyagi kérdésekhez, ott nincs probléma, ezért szerinte nincs szükség változtatásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.