Közélet

Három szerb embercsempész ellen indult eljárás

Három szerb embercsempész ellen indult eljárás

2017. február 13., hétfő
Három szerb embercsempész ellen indult eljárás

Eljárás indult három szerb férfi ellen, akik tizennyolc afgán és pakisztáni állampolgárnak nyújtottak segítséget a zöldhatár átlépéséhez, a bíróság - ügyészi indítványra - elrendelte előzetes letartóztatásukat - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Serfőző Katalin

közölte, a szerb állampolgárokat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsítják. A gyanú szerint a férfiak Bécsből utaztak a szerb-magyar határ közelébe, ahol az egyikük külön gépkocsiba ült, és Domaszék-Mórahalom külterületén járművébe fölvette a zöldhatáron mások által átkísért migránsokat, akikkel az autópálya irányába indult el. A rendőrök nem sokkal később igazoltatni akarták a gyanúsítottat, aki a jelzésre nem állt meg, helyette gyorsított, nekiütközött egy előtte haladó autónak, majd felhajtott az autópályára, ahol a szalagkorlát mellett megállt, és a gépkocsit hátrahagyva elmenekült. A rendőrök néhány száz méterre találták meg, és vették őrizetbe. A férfinál hamis román személyi igazolványt, vezetői engedélyt és hamisított útlevelet találtak. A másik két gyanúsított feladata az volt, hogy egy másik gépkocsiból figyeljék, van-e rendőri ellenőrzés. Az egyenruhások őket is igazoltatták, és őrizetbe vették. A Szegedi Járásbíróság - ügyészi indítványra - nem jogerősen elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását - tudatta a helyettes szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.