Gazdaság

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH

2017. február 14., kedd
Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a NÉBIH
02.14_Neostomosan_nebih

Hamis állatgyógyszer forgalmazása miatt tett feljelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a kutyák külső élősködők elleni kezelésére szolgáló hamisítványok a keleti országrészben - Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - voltak elérhetők, nem engedélyezett kiszerelésben, román nyelvű csomagolásban - közölte a Nébih az MTI-vel kedden.

A hamisításról a készítmény hazai gyártója és forgalmazója, a Ceva-Phylaxia Zrt. tájékoztatta a hatóságot, a hamis készítmény forgalmazásának pontos helye egyelőre nem ismert. A Neostomosan koncentrátum A.U.V. nevű állatgyógyászati készítmény termék dobozán 0204E1 gyártási szám és "2019 04" lejárati idő szerepel, ilyen azonosítókkal azonban a cég nem gyártott terméket. A készítményt kutyák külső élősködők - például rüh, bolha, kullancs - elleni kezelésre használják. A hatóság felhívta a figyelmet arra, hogy a nem engedélyezett állatgyógyszerek forgalmazása szigorú büntetést von maga után, és alkalmazásukkal a felhasználók veszélybe is sodorhatják állataik, jelen esetben kutyáik egészségét és életét. A hatóság kéri, hogy a felhasználók ellenőrizzék a meglévő készítményeiket, ha valaki hamis készítményt talál, vagy annak forgalmazását tapasztalja, jelezze a hivatal zöldszámán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.