Sport

Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon

Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon

2017. február 16., csütörtök
Futsal: Horvátországban szerepel a papi futsal válogatott az Európa-bajnokságon
futsal_labda

Az első hat hely valamelyikére aspirál a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraiban tudó magyar válogatott, amely február 21-én kezdi meg szereplését a horvátországi Vukovárban rendezendő, papi futsal Európa-bajnokságon.

Február 20. és 23. között a horvátországi Vukovár ad otthont a papi futsal Európa-bajnokság küzdelemsorozatának. Az immár 11. alkalommal rendezendő kontinensviadalra 15 országból (Portugália, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország, Ausztria, Olaszország, Magyarország, Kazahsztán, Szlovákia, Montenegró, Ukrajna, Csehország, Románia, Szlovénia) érkeznek résztvevők. A jó hangulatú, barátságos megmérettetésen minden évben vannak meglepetések, hiszen minden együttes igyekszik erősíteni és a legjobb formáját hozni. Magyarország papi csapata kissé „frissülve” vág neki az idei kontinenstornának, hiszen három újabb játékossal egészül ki a nemzeti keret. A válogatott tagjai:

Kiss-Rigó László

, püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), aki több alkalommal átvehette a legjobb kapusnak járó díjat,

Rockenbauer István

, ferences szerzetes,

Fejes Csaba

, aki a Ferencváros junior csapatában is játszott (Esztergom-Budapest),

Farkas László

(Vác),

Barazsuly István

, szalvatoriánus szerzetes,

Topsi Bálint

(Szeged-Csanádi Egyházmegye),

Veress Zoltán

(Eger),

Moldván Tibor

és

Stefán Zoltán

görögkatolikus parókusok. A csapat legújabb tagjai szintén görögkatolikus atyák:

Kocsis Dániel

,

Szabó Tamás

és

Szarka Gergely

. A nemzeti együttes trénere

Bozóky Imre

. A 2016-os Európa-bajnokságot a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő portugál válogatott nyerte, megelőzve a lengyel és a horvát csapatot. A magyar válogatott – történetének eddigi legjobb eredményét elérve – 5. helyen zárta a seregszemlét. Az Eb – akárcsak az elmúlt években – csoportmeccsekkel kezdődik, amelynek sorsolása február 20-án, délután lesz. A mieink az első mérkőzésüket február 21-én, délelőtt játsszák. A kvalifikációs szakasz után - egy nap pihenőt követően – a helyosztókkal folytatódik a papi futsal Európa-Bajnokság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.