Sport

Futsal: az országos döntőben folytathatja a Szent Mihály U15-ös csapata

Futsal: az országos döntőben folytathatja a Szent Mihály U15-ös csapata

2017. február 15., szerda
Futsal: az országos döntőben folytathatja a Szent Mihály U15-ös csapata
futsal_labda

Veretlenül zárta az U15-ösök másodosztályú bajnokságának Keleti csoportját a Szent Mihály együttese, amely így a Final Fourban szerezhet - tervei szerint egy minél fényesebb - érmet.

Húszpontos fórral, vereség nélkül, plusz 116-os gólkülönbséggel nyerte meg a leány futsal U15-ös II. osztály Keleti csoportját a Szent Mihály csapata: a

Czibere Andrea

, valamint

Hódi Zsuzsanna

által irányított csapat 18 mérkőzéséből 17-et megnyert - összességében többet, mint a mögötte végzett Kiskunfélegyháza, Csömör, Gödöllő trió összesen. A Szent Mihály nem csak a tabella tetejét, de a góllövőlista elejét is kibérelte: az első négy helyen egyaránt a csapat játékosa áll az alapszakasz végeztével. "Elég fölényesen sikerült megnyernünk a csoportot. Ősszel állt össze ez a csapat, és vannak, akik augusztusban kezdtek el játszani, ez volt az első ilyen alkalom, hogy futsalban szerepeltünk. Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, nem ismertük a csapatokat. A nagypályás bajnokságból kiindulva nem vártunk ilyen arányú győzelmeket, az Astrával játszottunk szorosabb meccseket, de öröm volt látni, hogy a lányoknak sokszor jól ment a futsal" - összegzett portálunk érdeklődésére a csapat edzője, Czibere Andrea. A folytatásban az alapszakaszt követően a két csoport, a Keleti és Nyugati első két helyezettje kvalifikálja magát a Final Fourba, ahol a keresztjáték után rendezik a helyosztókat - ennek dátuma egyelőre még kérdéses. Czibere Andrea hozzátette, tavasszal várhatóan többször összevág majd a nagypályás program a futsal csapat meccseivel, így nehezebb időszak előtt állnak, de a vezetőség, valamint Hódi Zsuzsanna vezetőedző terve is az, hogy a helyszínen térképezik fel a Nyugati csoport csapatait. A négyes döntő kapcsán elmondta, nem számítanak ekkora különbségre, de reális elvárás lehet, hogy ott legyenek a sorozat döntőjében. "A klub is inkább a nagypályás labdarúgásban gondolkozik, de természetesen szeretnénk együtt tartani a csapatot, és bővíteni a keretet, ebben van még hiányossáhunk. Ami nehézséget jelent, hogy valószínűleg most is változnak majd a korosztályok, így jövőre nem tudjuk, hogy mire számíthatunk, mi lesz a túlkorosainkkal. Egy nagyon jó csapat jött össze, jó barátságok születtek, ezt a magot szeretnénk együtt tartani, amíg lehet. Egy jó csapat alapja egy jó közösség, ez nálunk megvan. Hosszabb távon egy olyan csapat kialakítása is a cél, amely akár felnőtt szinten is eredményes lehet, de természetesen ha lesznek kiemelkedő játékosaink, az ő feljebb lépésüknek nem lesz akadálya" - fogalmazott a csapat jövőjével kapcsolatban Czibere Andrea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.