Sport

Futsal: a legjobb nyolcba jutott, ötödik még lehet papi válogatottunk az Eb-n

Futsal: a legjobb nyolcba jutott, ötödik még lehet papi válogatottunk az Eb-n

2017. február 22., szerda
Futsal: a legjobb nyolcba jutott, ötödik még lehet papi válogatottunk az Eb-n
futsal_labda

A negyeddöntőben a házigazda horvátok állították meg a Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát, Kiss-Rigó László püspököt és Topsi Bálint plébánost is soraikban tudó magyarokat.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk,

február 20. és 23. között a horvátországi Vukovár ad otthont a papi futsal Európa-bajnokság küzdelemsorozatának. Az immár 11. alkalommal rendezendő kontinensviadalra 15 országból (Portugália, Lengyelország, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Fehéroroszország, Ausztria, Olaszország, Magyarország, Kazahsztán, Szlovákia, Montenegró, Ukrajna, Csehország, Románia, Szlovénia) érkeztek résztvevők. A Szeged-Csanádi Egyházmegye két játékosát,

Kiss-Rigó László

püspököt és

Topsi Bálint

plébánost is soraiban tudó magyar válogatott a csoportkörben előbb 1-0-ra verték Olaszországot, majd 2-0-ra Csehországot, végül a címvédő Portugáliától 3-1-es vereséget szenvedett. A mieink a második helyen jutottak tovább a negyeddöntőbe, ahol 1-0-ra kaptak ki a házigazda Horvátországtól. A szerdai pihenőnapot követően az 5-8. helyért folytatják a magyarok, az ellenfél Ausztria lesz, és győzelem esetén az ötödik pozíció még elérhető a válogatott számára. A magyar papi válogatott tagjai: Kiss-Rigó László, püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), aki több alkalommal átvehette a legjobb kapusnak járó díjat,

Rockenbauer István

ferences szerzetes,

Fejes Csaba,

aki a Ferencváros junior csapatában is játszott (Esztergom-Budapest),

Farkas László

(Vác),

Barazsuly István

szalvatoriánus szerzetes, Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye),

Veress Zoltán

(Eger),

Moldván Tibor

és

Stefán Zoltán

görög katolikus parókusok és az új "fiúkként":

Kocsis Dániel, Szabó Tamás

és

Szarka Gergel

y görög katolikus atyák. A nemzeti együttes trénere

Bozóky Imre.

A tavalyi, 2016-os Európa-bajnokságot egyébként a mezőnyből toronymagasan kiemelkedő portugál válogatott nyerte, megelőzve a lengyel és a horvát csapatot. A magyar válogatott – történetének eddigi legjobb eredményét elérve – 5. helyen zárta a seregszemlét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.