Közélet

Előzetes letartóztatásban az elvégzett munka ellenértékét veréssel és fenyegetéssel visszakövetelő férfi

Előzetes letartóztatásban az elvégzett munka ellenértékét veréssel és fenyegetéssel visszakövetelő férfi

2017. február 3., péntek
Előzetes letartóztatásban az elvégzett munka ellenértékét veréssel és fenyegetéssel visszakövetelő férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség előzetes letartóztatását kezdeményezte annak a csanyteleki férfinak, aki január 23-án megverte és a laminált padló árának megfizetésére szólította fel azt a férfit, aki korábban a padlót lerakta az egyik házában.

A gyanú szerint az elkövető egy ismerőse társaságában január 23-án, a délutáni órákban, Bakson, gépkocsival megjelent a sértett lakóházánál, és felszólította arra, hogy üljön be a kocsiba, majd a hátsó ülésre belökte a férfit. A gyanúsított lezárta a kocsi ajtaját és közölte a sértettel, hogy nem megfelelő minőségű az általa lerakott padló és fizesse vissza az árát, vagy megöli a családját. Az elkövetők ezután a gyanúsított baksi ingatlanába vitték a férfit, ott a gyanúsított a sértettet többször fejen ütötte, a földre eső sértettet megrúgta, családja megölésével fenyegette. Ezután a férfit egy másik baksi ingatlanba vitték, útközben egy harmadik férfi is csatlakozott az elkövetőkhöz. A sértett ebben az ingatlanban a korábbi fenyegetés és verés hatására aláírt egy megállapodást, miszerint a gyanúsított 180.000,-Ft-ot kölcsön adott neki és azt január 30-ig visszafizeti, valamint, hogy a gépkocsiját is eladja a részére. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette, személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt folyamatban lévő nyomozásban a gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta, bűnismétlés, valamint annak a veszélye miatt, hogy szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a bizonyítási eljárás megnehezítésére törekedne. A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően egy hónapra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, a végzéssel szemben a gyanúsított és a védő fellebbezést jelentett be, így a végzés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.