Bulvár

Előzetes letartóztatásban a számlagyár tagjai

Előzetes letartóztatásban a számlagyár tagjai

2017. február 1., szerda
Előzetes letartóztatásban a számlagyár tagjai
bilincs_rendorseg

Egy fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezet tíz tagját állították elő a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és járőrei. A számlagyár által okozott kár 2,3 milliárd forint. Hét gyanúsított került előzetes letartóztatásba.

A gyanú szerint magyar, cseh, horvát, lengyel, litván, szlovák és szlovén cégek nevében, főként műanyag termékek alapanyagául szolgáló granulátumról, de akár kamionról is állítottak ki számlákat. A vételárként feltüntetett összegeket bankszámlákon átfuttatták, majd a jutalék levonása után készpénzben visszaadták a megrendelőknek. A bűnbanda vezetője jellemzően külföldről irányította a szervezetet, de társai is rendszeresen tartózkodtak külföldön. Amikor a csapat tagjai felbukkantak Magyarországon, a pénzügyi nyomozók elfogták őket. Az egyik gyanúsított éppen Kiskőrösre látogatott haza, amikor rajtaütöttek. Egy másik férfi a bűnszervezet rejtekhelyéül szolgáló budapesti lépcsőházba lépett be, amikor elfogták. Három társa a Budapesten parkoló járművüket hátrahagyva gyorsvonattal Szeged irányába menekült, de őket is sikerült lekapcsolni. Egy személyautóval menekülő férfit a röszkei határátkelőhelynél tartóztattak fel. A többi gyanúsítottat az ország különböző pontjairól állították elő. A számlagyár által okozott kár megtérülésére a pénzügyi nyomozók járműveket és készpénzt zároltak, továbbá a NAV Csongrád megyei végrehajtói csaknem 700 millió forint értékben bankszámlákat zároltak, és többek között teherautókat, targoncákat is lefoglaltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.