Közélet

Egyre nagyobb területen várható sűrű köd

Egyre nagyobb területen várható sűrű köd

2017. február 15., szerda
Egyre nagyobb területen várható sűrű köd
SZS20141019_oktoberi_kod_009

Az ország egyre nagyobb területén figyelmeztetnek tartós, sűrű ködre, amelyben csak pár száz méteres lehet a látástávolság. A fővárosban a légszennyezettség romlására is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda esti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: este a köd ismét terjeszkedni kezd. Csütörtök hajnalra a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Alföld északkeleti vidékein várható köd, többfelé sűrű köd kialakulása. Csütörtökön napközben a legtöbb helyen javulnak majd a látási viszonyok, de a Dunántúlon többfelé maradhatnak tartósan ködös területek. A ködös, borult területeken hószállingózás, ónos szitálás bárhol kialakulhat - tették hozzá. Csütörtökre a főváros mellett már tizenöt - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala - megyére adtak ki figyelmeztetést a köd veszélye miatt. Az előrejelzés szerint csütörtökön a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és mínusz 7 fok között alakul. A nappali maximumok mínusz 3 és plusz 1 fok között alakulnak. A levegő magas szállópor-tartalma miatt országszerte több helyen kifogásolt, néhány településen - köztük Budapesten - egészségtelen a levegő minősége. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön nem várható szél, amely tisztítaná a levegőt. Fővárosi légszennyezettségi előrejelzésükben azt írták: a szálló por koncentrációja több helyen a tájékoztatási határérték fölött alakul, sőt néhol a riasztási küszöböt is meghaladhatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.