Bulvár

Csokoládé fog folyni a Tisza szegedi medrében

Csokoládé fog folyni a Tisza szegedi medrében

2017. február 7., kedd
Csokoládé fog folyni a Tisza szegedi medrében
csoki_csokolade_edesseg

Csokoládéból, grillázsból és marcipánból építik meg Szeged Főutcáját, avagy a Tisza Árvízi Emlékmű és Bertalan Híd közötti szakaszát a pénteken induló, immáron ötödik Szegedi Csokoládéfesztiválon az ÁRKÁD-ban. A gigantikus, ehető terepasztalon végig ívelő folyómederben 200 kg csokoládé fog non-stop hömpölyögni.

A 10 négyzetméteres, kizárólag édességből épülő terepasztalon grillázsból fog pompázni az Árvízi Emlékmű, továbbá Móra Ferenc Múzeum és a Vár épülete. A Tisza 1 méter széles medrét a Belvárosi és a Bertalan hidak grillázs és csokoládé makettjei ívelik majd át. A Stefánia Sétány és az Újszegedi Partfürdő fái, a Huszár Mátyás rakpart és a hidak autói és gyalogosai marcipánból készülnek. A produkció fő látványossága a Tisza 5 méter hosszú, 1 méter széles medre, melyben egy speciális szivattyú – és fűtőrendszer segítségével több, mint 200 kg csokoládé fog valódi folyóként hömpölyögni. A készítők a legendás Szőke Tisza Gőzös grillázs makettjével tisztelegnek az ikonikus szegedi bulihajó emlékének, amely a folyó csokoládé-hullámai között fog úszni. Az extravagáns show-elem előkészületein egy 7 fős cukrász és chocolatier-csapat dolgozik, a grillázs szobrászatért

Rimóczi László

, a Magyar Grillázs Szövetség Elnöke felel, a csokoládés produkciót

Vanya Gábor

callebaut-csokimester, a marcipán figurák gyártását pedig a szegedi kickbox-cukrász,

Szabadi István

alias Popeye irányítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.