Közélet

Budapesten tartják idén a Családok Világkongresszusát

Budapesten tartják idén a Családok Világkongresszusát

2017. február 3., péntek
Budapesten tartják idén a Családok Világkongresszusát
csalad_szulok_baba_gyerekvallalas

Budapesten rendezik meg ebben az évben a Családok Világkongresszusát (WCF) május végén - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

Larry Jacobs

, a szervezet elnöke közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat. Emellett azt is reméli, hogy a találkozó segít létrehozni egy olyan szövetséget, amelyben azon országok foglalnak helyet, amelyek támogatják a családokat, védik a házasságot, a családot és az emberi élet szentségét. A magyar szervezőbizottság elnöke

Novák Katalin

, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. A téma a családbarát nemzetek építése, a családok erősítése lesz, a Budapest Kongresszusi Központban és a Parlamentben háromezer delegált vesz majd részt a találkozón. A washingtoni székhelyű szervezet közlése szerint a május 24 és 28 között megrendezendő találkozó részeként tartják meg május 25-én a Budapest Demográfiai Fórumot és a "Viva Familia" fesztivált és parádét, a felvonulás a Kossuth Lajos térről indul majd. A szervezet közleményében azt írta, a magyar kormány a családtámogató és életigenlő szervezetek "hősévé" vált azzal, hogy alkotmányoban "védte meg" a férfi és nő közötti házasságot, valamint az életet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.