Közélet

Bakondi: az unió célszerűtlen intézkedésbe fog bele

Bakondi: az unió célszerűtlen intézkedésbe fog bele

2017. február 25., szombat
Bakondi: az unió célszerűtlen intézkedésbe fog bele

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az unió egy újabb átgondolatlan és célszerűtlen intézkedésbe fog azzal, hogy minden uniós állampolgárt teljes körűen ellenőrizni kell a schengeni határokon.

Bakondi György

az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában elmondta, eddig a schengeni határon az útlevél felmutatása is elegendő most, a későbbiekben viszont minden átlépőt le kell ellenőrizni az adatbázisokban is. Ez azt jelenti, hogy Ukrajna, Románia, Szerbia és Horvátország felé a be- és kilépő forgalomban a csúcsidőszakokban jelentős torlódásra kell számítani. Jelezte ugyanakkor, hogy van a szabályban egy "homályos utalás" arra, hogy az intézkedés ideiglenesen felfüggeszthető.4 Megjegyezte, ebből is látszik, hogy az intézkedés nem teljes átgondolt és a fő célt, a terroristák távol tartását ez sem tudja meg beteljesíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.