Közélet

Az EPAM-tól tanultak programozni a tápéi gyermekotthon lakói + FOTÓK

Az EPAM-tól tanultak programozni a tápéi gyermekotthon lakói + FOTÓK

2017. február 6., hétfő
Az EPAM-tól tanultak programozni a tápéi gyermekotthon lakói + FOTÓK
epam_szamitogepek_adomanyozasa02_gs

Tavaly karácsony előtt összesen 25 számítógépet ajánlott fel az EPAM a szegedi és környékbeli gyermekotthonok számára, hogy így könnyítse meg számukra a tanulást, információszerzést, tegye lehetővé a kapcsolattartást. A cég önkéntesei hétfőn a programozás alapjaira tanították a gyerekeket, hogy megszerettessék velük ezt a világszerte hiányszakmának tekinthető hivatást.

"Tanulásra, kikapcsolódásra használom leginkább a benti gépeket, tulajdonképpen naponta" - mondta

Budai Béla

, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dr. Foltán József Gyermekotthon egyik lakója, aki eddig ugyan nem sokat tudott a programozás rejtelmeiről, de nagyon örült az EPAM nyújtotta lehetőségnek. A tápé gyermekotthonban naponta használhatják a gyerekek a cégtől korábban kapott eszközöket, a terem ajtaján időbeosztás hirdeti, ki mikor és meddig ülhet a számítógép előtt. Az EPAM célja az volt a hétfői kurzussal, hogy megmutassák a gyerekeknek, milyen alapok szükségesek a mobiltelefonokon és számítógépeken futó applikációk, játékok programozásához. A szakmai rejtelmeibe

Horváth Martina

vezette be őket egy scratch segítségével, mely egy játékok, animációk és mesék készítéséhez használatos alapprogram. A Macsek a nagyvilágban című történet elejétől a végéig együtt készült, a gyerekek megtanultak parancsokat adni a figuráknak, szövegbuborékokat írtak, barátokkal töltötték meg a macska világát. "Azt szeretnénk, ha a gyerekek nemcsak számítógéppel és interneteléréssel rendelkeznének, hanem a kurzus segítségével egyfajta motivációt, pályaorientáltságot is kapnának. Megismernék, milyen programozónak lenni, milyen programozni. Programozókra az elkövetkező 20-30 évben folyamatosan szükség lesz, ráadásul ez egy olyan tudás, amely bárhol, bármilyen nyelvterületen hasznosítható. A programozás már középiskolai szinten elkezdődik, nem szükséges hozzá felsőfokú tudás. Sőt vannak olyan önálló intézmények, melyek programozókat oktatnak, és olyan általános iskolák is, ahol alapszinten foglalkoznak programozással" - mondta portálunknak

Vinkó Bence

ügyvezető. Hozzátette, a programozók keresett szakemberek a világ minden országában, egy-egy projekttel pedig magasan a magyar átlagkeresetek felett lehet keresni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.