Sport

Atlétika: Márton Anita országos csúcsot javítana Belgrádban

Atlétika: Márton Anita országos csúcsot javítana Belgrádban

2017. február 22., szerda
Atlétika: Márton Anita országos csúcsot javítana Belgrádban
Márton Anita

A női súlylökésben címvédő Márton Anita szeretné megjavítani 19,33 méteres fedettpályás országos csúcsát a jövő pénteken kezdődő belgrádi atlétikai Európa-bajnokságon, Gyulai Miklós szövetségi elnök pedig minimum a két évvel ezelőtti prágai teljesítmény megismétlését várja a magyar versenyzőktől.

Gyulai Miklós

az M4 Sport szerdai Sportreggeli című műsorában elmondta, hogy a korábbi fedettpályás világversenyekhez képest komolyabb létszámú magyar csapat indulhat a belgrádi Eb-n, ahol 15 atléta részvétele már biztos. "Egyrészt a versenyzőink eddig jól teljesítettek, de kicsit a lehetőségek is megváltoztak. Az európai szövetség ugyanis lehetővé tette, hogy minden nemzet versenyszámonként egy-egy atlétát elindíthasson. Mi kihasználtuk a lehetőséget, és jó néhány olyan fiatalt is kiutaztatunk, akiknek ez lesz az első világversenyük" - jelentette ki a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, aki hozzátette: tőlük elsősorban azt várják el, hogy önmagukhoz képest jól szerepeljenek. "Mivel a csapat magja, a top atlétáink is ott lesznek Belgrádban, ezért titkon reménykedem abban, hogy minimum meg tudjuk ismételni a két évvel ezelőtti prágai teljesítményt" - fogalmazott az elvárásokkal kapcsolatban a sportvezető. Prágában

Márton Anita

aranyérmet szerzett,

Zsivoczky-Farkas Györgyi

ötpróbában a hatodik, Baji Balázs 60 m gáton a hetedik, a magasugró

Szabó Barbara

pedig nyolcadik lett. Gyulai Miklós nem tart attól, hogy gond lesz Márton Anita, vagy a gátfutó

Baji Balázs

formaidőzítésével. Azt is kiemelte, hogy

Kazi Tamás

révén hosszú idő után van Európa-szinten jegyzett középtávfutója a magyar atlétikának, ő ezúttal 1500 méteren bizonyíthat. Az idén 18,97 méteres eredményt elérő Márton Anita úgy látja, hogy a jelenlegi mezőny mellett 19 méter feletti lökéssel már lehet nyerni Belgrádban. Az olimpiai bronzérmes súlylökő a szerb fővárosban szeretné megjavítani 19,33 méteres fedettpályás országos csúcsát, amit tavaly, a portlandi fedettpályás világbajnokságon lökött. Márton Anita úgy érzi, mivel ő versenyről versenyre tud javulni, ezért a rövid fedettpályás idényben nehezebb jó eredményt elérnie, mint szabadban. Az idei fő célja az, hogy a londoni szabadtéri világbajnokságon végre 20 méter fölé jusson, illetve hogy érmet tudjon hozni onnan, mert már csak ez az egy hiányzik a éremkollekciójából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.