Közélet

Aljnövényzetet oltottak és kutyát mentettek a katasztrófavédők

Aljnövényzetet oltottak és kutyát mentettek a katasztrófavédők

2017. február 24., péntek
Aljnövényzetet oltottak és kutyát mentettek a katasztrófavédők

Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Üllésen is riasztották a tűzoltókat - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Több mint kétszáz négyzetméteren égett a kiszáradt aljnövényzet csütörtökön délután Hódmezővásárhely külterületén, Batida közelében. A tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. A délutáni órákban Szegedről is érkezett bejelentés szabadtéri tűzről, a Harcos utcában égett ötszáz négyzetméteren a nádas, bozótos terület. A késő esti órákban pedig Üllés közelében gyulladt meg az avar, több mint négyezer négyzetméteres területet érintett a tűz. A ruzsai, a kisteleki és a szegedi egységek közös erővel végezték az oltást. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. A szegedi hivatásos és az algyői létesítményi tűzoltók mentették meg azt a kutyát, amelyik csütörtökön reggel esett bele egy négy méter mély kútba egy algyői tanyán. Az egységek létrák és kötelek segítségével, sértetlenül emelték ki az állatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.