Közélet

A vízszintemelkedés veszélyeire figyelmeztet az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

A vízszintemelkedés veszélyeire figyelmeztet az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság

2017. február 8., szerda
A vízszintemelkedés veszélyeire figyelmeztet az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság
jeges_tisza08_gs

Az ATIVIZIG közleményében figyelmeztet az enyhülő időjárás következtében megemelkedő vízszintre és a veszélyt jelentő jégtáblákra.

Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság közleményét változtatás nélkül közöljük: Az ATIVIZIG működési területén lévő Tisza és Maros folyók vízfelületén az elmúlt egy hónap rendkívüli hideg időjárása következtében összefüggő jégtakaró alakult ki változó vastagsággal. Néhány nappal ezelőtt az időjárási körülményekben jelentős változás állt be, melynek következtében mind a nappali, mind pedig az éjszakai léghőmérsékletek jellemzően pozitív tartományban maradtak. Az enyhe időjárás, valamint a Felső-Tiszáról érkező árhullám okozta, várhatóan több méteres vízszintemelkedés egy intenzív másodlagos jégzajlás megindulását eredményezheti. Ezúton is felhívjuk a figyelmet, hogy a folyók felületén nagy mennyiségű és nagyméretű jégtáblák megjelenésére lehet számítani, melyek az árhullám megérkezésével folyamatosan emelkedő vízszintek mellett vonulnak le. A fentiekre tekintettel kérjük, hogy a tulajdonosok, parthasználók az úszóművekre, úszóeszközökre, valamint azok rögzítéseire fokozott figyelmet fordítsanak, azokat szükség esetén erősítsék meg, annak érdekében, hogy az úszóművek ne szabaduljanak el és a vízfelületeken megjelenő úszó jégtáblák azokban kárt ne okozzanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.