Közélet

A kormány korlátozná a menedékkérők szabad mozgását

A kormány korlátozná a menedékkérők szabad mozgását

2017. február 11., szombat
A kormány korlátozná a menedékkérők szabad mozgását
Illegális bevándorlás - Éhségsztrájkot folytató migránso

A kormány olyan javaslaton dolgozik, amely kikényszerítené, hogy a migránsoknak őrzött helyen kelljen megvárniuk menekültkérelmük elbírálását - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, két év alatt az uniós vezetők Magyarország felvetésére elfogadták, hogy elsőként az uniós határokat kell megvédeni. 2017 kihívása ezért már az lesz, miként lehet kiszűrni a már itt lévők közül azokat, akik veszélyt jelentenek az európai, illetve magyar emberek biztonságára - tette hozzá. Ehhez tovább kell erősíteni a jogi határzárat, tovább kell szigorítani a migránsok mozgására vonatkozó előírásokat - fejtette ki Hollik István, megjegyezve, a menekültkérelmet beadók a legtöbb esetben nem várják meg eljárásuk végét, a hatóságok pedig később már nem találják őket. Azoknak, akiknek a kezében nincs jogerős döntés arról, hogy jogosultak menekültstátuszra, semmi keresnivalójuk nincs "az országban, a közterületen". Nekik a határon kijelölt tartózkodási helyen kellene megvárniuk a jogerős határozatot - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő. Kiemelte, a kormánypártok fel vannak készülve arra, hogy emiatt Brüsszelből intenzív támadás indul majd Magyarország ellen, de meggyőződésük, hogy ezt végig kell csinálniuk, mivel a "migránsok nyilvánvalóan visszaélnek az uniós jogszabályokkal".

Hollik István

emlékeztetett:

Orbán Viktor

pénteki évértékelőjében arról beszélt, hogy Magyarországnak öt nagy kihívással kell szembenéznie 2017-ben. Ezekben a támadásokban közös, hogy mindegyik a nemzeti önrendelkezés ellen irányul - mondta, hozzátéve, ezek a harcok arról szólnak, hogy "van-e lehetőségünk úgy élni, ahogy mi szeretnénk" vagy a "fejünk felett globalisták, brüsszeli bürokraták és idegen hatalmak döntenek". A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a kabinet a jövő héten terjesztheti a parlament elé a fenti szigorításokat tartalmazó javaslatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.