Bulvár

Vietnami kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen

Vietnami kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen

2017. január 19., csütörtök
Vietnami kábítószer-kereskedőket ítéltek el jogerősen
biro_birosag_jogasz_ugyved

Jogerősen nyolc-nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön két hosszú ideje Magyarországon élő vietnami férfit, akik jelentős mennyiségű marihuánát értékesítettek 2012-ben Budapesten.

A Szegedi Ítélőtábla a két vietnami vádlottat és két magyar társukat kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. Utóbbiak hét év fegyházbüntetést kaptak. Négy másik magyar vádlottat kábítószer birtoklása miatt ítéltek öt, illetve öt és fél év szabadságvesztésre. A rendőrség 2012. május 31-én előzetes megfigyelést - részben a vádlottak telefonjainak lehallgatását - követően több gépjárművet is feltartóztatott Budapesten. Az autók ellenőrzése során fogtak el egy vietnami és öt magyar vádlottat, két járműben 2-2 kilogramm marihuánát találtak. A vietnami állampolgár gépkocsijából előkerült egy ingatlan bérleti szerződése és kulcsai. A raktárban végrehajtott helyszíni szemle során további 59 kilogramm marihuánát találtak a nyomozók, feldolgozott állapotban, egy-egy kilogrammos csomagolásban. A lefoglalt drog feketepiaci értéke 120 millió forintra volt tehető. Döntésével a táblabíróság valamennyi vádlott esetében súlyosította a Fővárosi Törvényszék által első fokon kiszabott büntetéseket.

Mezőlaki Erik

tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a törvényszék büntetései aránytalanul enyhék voltak, tekintettel arra, hogy a kábítószer-kereskedelemért öttől húsz, a kábítószer-birtoklásért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.