Közélet

Vádemelés a volt élettársát bántalmazó szentesi férfival szemben

Vádemelés a volt élettársát bántalmazó szentesi férfival szemben

2017. január 30., hétfő
Vádemelés a volt élettársát bántalmazó szentesi férfival szemben

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a gyermekláthatás miatt kirobbant vita során bántalmazta volt élettársát.

A vádirat szerint a férfi és a sértett között az élettársi kapcsolat mintegy 10 év után tavaly év elején szakadt meg a vádlott féltékenysége miatt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A sértett ezt követően elköltözött két közös gyermekükkel és időközben új kapcsolatot is létesített, amelybe a vádlott nem tudott belenyugodni. Tavaly november 20-án a kora délutáni órákban a vádlott megjelent volt élettársa szentesi ingatlanánál azzal az indokkal, hogy közös gyermekeiket szerette volna látni. Ennek érdekében bekopogott az utcai ablakon, amikor is a sértett közölte vele, hogy csak az egyik gyermek tartózkodik otthon, illetve, hogy a lakóházba a férfit nem engedi be. A vádlott ezen közlésre feldühödött, illetőleg meglátta a sértett új barátját is, majd kiabálni kezdett és mindkét utcai ablakot ököllel betörte. Ezután a kerítésen keresztül beugrott az ingatlan udvarára, hogy a házba bejusson és ennek érdekében a bezárt ajtót is berúgta. A házba bejutva a sértett új barátját ököllel megütötte, illetőleg szidalmazta. A volt élettárs értesítette a rendőrséget, de amíg azok kiértek, gyermekével együtt az utcára ment, beültek az autójukba, de a vádlott ide is követte őket és több alkalommal a gépkocsiba is belerúgott. A vádlott cselekményével mindösszesen mintegy 100.000.-Ft kárt is okozott azon túlmenően, hogy erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen. Az ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.