Bulvár

Vádat emeltek a szellemileg visszamaradott fiatalembert megkínzó chicagóiak ellen

Vádat emeltek a szellemileg visszamaradott fiatalembert megkínzó chicagóiak ellen

2017. január 6., péntek
Vádat emeltek a szellemileg visszamaradott fiatalembert megkínzó chicagóiak ellen

Vádat emeltek csütörtökön azok ellen az amerikai fiatalok ellen, akik Chicagóban megkínoztak és megsebesítettek egy mentális problémákkal küszködő fiatalembert, és az egészet élőben "közvetítették" a Facebook közösségi oldalon.

A bűncselekmény megdöbbenést és hatalmas felháborodást váltott ki az amerikai sajtóban. A rendőrség csütörtökön letartóztatta a négy fiatalt, délután pedig "gyűlöletből elkövetett bűncselekmény" miatt már vádat is emeltek ellenük. A tizennyolc éves elkövetők - két fiú és két lány - szerdán egy szoba sarkában megkötözték a szellemileg visszamaradott fiatalembert, a száját ragasztószalaggal letapasztották, mintegy fél órán keresztül verték és kínozták, a koponyáján pedig óriási vágást ejtettek. Közben nevetve Donald Trump leendő elnököt és általában a fehéreket gyalázták. Az egészet élőben mutatták a Facebook közösségi oldalon. A chicagói rendőrség a videó alapján azonosította be és tartóztatta le a négy elkövetőt, akiknek egyike az iskolából ismerte az áldozatot. Az elkövetők nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, és a szóvivő elhárította a választ arra az újságírói kérdésre is, amely az elkövetők és az áldozat bőrszínét firtatta. A videón ugyanakkor jól látszik, hogy az áldozat fehér bőrű, négy nevető megkínzója pedig fekete. A megrázó bűncselekmény pontos körülményeit a rendőrség egyelőre vizsgálja. Az áldozatra éjjel találtak rá, amint az utcán bolyongott, és olyan sokkos állapotban volt, hogy kórházba szállítása után is órákba telt, mire megszólalt. A kínzásról készült videót a Facebook időközben eltávolította, de több amerikai tévécsatorna is bemutatta, és némelyikük honlapján is megtalálható volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.