Bulvár

Vádat emeltek a rozsdás késsel szurkáló idős férfival szemben

Vádat emeltek a rozsdás késsel szurkáló idős férfival szemben

2017. január 25., szerda
Vádat emeltek a rozsdás késsel szurkáló idős férfival szemben
biro_birosag_per_itelet

A Csongrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki az ingatlanát megvásárló férfit próbálta meg megölni.

A vádirat szerint vádlott tavaly év elején értékesítette Szeged környéki ingatlanát sértettnek. A megállapodás szerint azonban továbbra is az ingatlanban maradtak értéktárgyai, illetőleg kisállatai. Néhány hónap elteltével a vevő az ingatlan bejárati kapuján lévő lakatot lecserélte egy másik lakatra, mivel nem akarta, hogy a vádlott az ingatlanban engedélye nélkül tartózkodjon. A vádirat szerint 2016. április 20-án a sértett ismerőseivel az ingatlanban kőműves munkákat végzett, amikor megjelent vádlott, akit arra szólítottak fel, hogy az állatokat és egyéb tárgyakat haladéktalanul szállítsa el. Vádlott emiatt amíg az ingatlanban tartózkodott, több alkalommal kijelentette, hogy a sértettet leszurkálja, s hogy ilyen cselekményért ült már 15 évet, amely egyébként megfelel a valóságnak, hiszen korábban emberölés bűntette miatt már jogerősen elítélték. Röviddel ezt követően a sértett be akarta zárni a bejárati kaput és felszólította a vádlottat, hogy jöjjön ki, amelyre a vádlott úgy reagált, hogy a korábban magához vett és zsebében tartott, mintegy 13 cm pengehosszúságú rozsdás kést elővette és egy „megdöglesz” kijelentés kíséretében, hirtelen mozdulattal sértett felső teste felé szúrt. Sértett észlelte a szúró mozdulatot, jobb kézzel belecsapott a késbe, amelyet így el tudott hárítani és az a jobb kezét vágta meg. Mivel erősen vérzett, őt kórházba szállították, míg az ingatlanban tartózkodók rendőrt hívtak. A vádirat szerint vádlott cselekménye alkalmas volt arra, hogy a sértett halálát okozza, amely kizárólagosan sértett védekezése következtében maradt el. A főügyészség vádlottat emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog határozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.