Egészség

Több mint 360 millió forint támogatást nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Több mint 360 millió forint támogatást nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2017. január 24., kedd
Több mint 360 millió forint támogatást nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Összesen 366 millió forintot nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, amelyet az intézmények betegbiztonságának és -ellátásának javítására, valamint gazdaságosságuk növelésére írtak ki - közölte a kórház főigazgatója az MTI-vel.

Svébis Mihály

kiemelte: a pályázatnak köszönhetően több mint 122 millió forint ráfordítással alakíthatnak ki egy új, 7 ágyas egységet az intenzív osztályon, ahol a tartós lélegeztetést igénylő betegeket látják majd el. Az elnyert támogatás lehetővé teszi, hogy fejlesszék a központi sterilizálót is, mintegy 144 millió forintból. A műszerpark korszerűsítése során új mosogató és sterilizáló berendezéseket, valamint műtéti tálcákat is vásárolnak. Erre azért van szükség, mert a kiskunfélegyházi telephelyen megszüntetett sterilizálás miatt a kecskeméti központnak megnövekedett feladatokat kell ellátnia - mondta a főigazgató. Az onkoradiológiai központ részére páciensrögzítő, terápiás asztalok beszerzése válik lehetővé több mint 28 millió forint értékben. Ezek használatával bármely testrészen levő daganat sugárkezelése pontosabbá válik, minimalizálható a páciens és a beteg testrész elmozdulása a kezelés alatt, javítva a daganatkontrollt és csökkentve a mellékhatások esélyét, súlyosságát. A kórház mintegy 72 millió forintot nyert el az intézményi parkolóhelyek bővítésére is, új fizetős parkolók kialakítására. A következő hónapokban 70-80 új helyet biztosítanak az autósoknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.